מעבר בית ספר בעיר אחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר בית ספר בעיר אחרת
    שרית
    14/08/2017

שלום אני אמא לתאומים בני 14 העולים לכיתה ט׳. עברנו עיר וכעת הם צריכים להיכנס לבית ספר חדש, הבעיה היא שהם לא רוצים לעבור בית ספר, וזה מגיע להתפרצויות זעם, בכי, קללות והסתגרות בחדר. איך ניתן לפתור את הבעיה ולהקל עליהם את המעבר? כל מה שאני אומרת לא עוזר ואני אפילו לא מסוגלת לשבת איתם לשיחה כי זה מיד מתפרץ ומידרדר לצעקות שלהם עליי... אני מדברת על שניהם ביחד אבל כל אחד בנפרד לא רוצה לעבור. לציין שאני גרושה והאב עבר לגור לידינו באותה העיר כדי שהילדים יהיו קרובים אליו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בית ספר בעיר אחרת

הוספת תגובה

• מעבר בית ספר

ד``ר אליהו סמואל
    17/08/2017

לשרית שלום

מדובר בתופעה לא נדירה. מעבר בגיל זה הינו משבר.

יש להיעזר באבא . ראוי היה להכין את הילדים על המעבר. יש להצביע על היתרונות של המעבר. להדגיש אותם.
    יש לבדוק מדוע הם מגיבים כך וכל אחד וסיבותיו. ויש סיבות רבות לדאגה.
    לגבי חברים -לומר שאפשר להמשיך להיות בקשר עם החברים מבית הספר הקודם. להכיר להם חברים חדשים. להציע פיתויים.
    אני גם מניח שההתנהגות הזאת אינה קשורה רק למעבר וכי היתה נטיה לתגובות כאלה כבר מהעבר.
    יש להניח שהתגובה תוקל כאשר יגיעו לבית הספר, וזה מתקרב.
    אפשר לראות את התגובה כתגובת אבל למעבר - וגם לכבד את הכאב שבמעבר. יתכן ומדובר בתגובה מכופלת ומשולשלת על מעברים ושינויים נוספים שעברו בעבר. אפשר לדבר גם על זה ולהצביע שהמעברים בעבר תרמו להם.

באם תהיה החרפה יש לפנות לאיש מקצוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו