מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוביית בית ספר וחרדת נטישהליה07/09/2017
שלום רב, ביתי בת 14 סובלת מפוביית בי"ס ומחרדת נטישה, מטופלת בלוסטרל 4 חודשים (שעלה בהדרגה עד ל 100 מ"ג) כמו גם בטיפול פסיכולוגי שוטף, נעדרה מבית הספר בשנה שעברה בחודשיים האחרונים, השנה מגיעה לבית הספר בליווי שלי ושל סייעת ולומדת במרכז למידה(בנוכחותי ובנוכחות הסייעת) ועדיין לא בתוך הכיתה...בית הספר מבקש שאצא מהחדר בהדרגה אך הילדה טוענת שעדיין לא מסוגלת והדברים יקרו בקצב שלה,
*האם היציאה שלי מהחדר מתבקשת במיידי?
*או שיש טעם להמשיך בליווי הצמוד לתקופת ניסיון נוספת
*או פשוט להגיע למסקנה שהמסגרת לא מתאימה לה ולהרים ידיים ?
מדובר בתלמידה חכמה חרוצה שקדנית ואהובה. אנחנו לא מעוניינים בהום סקולינג ונמצאים במצב של חוסר אונים.
המלצתך המקצועית??
תודה רבה על המסירות.. עבודה קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדת בית ספר
ד``ר אליהו סמואל09/09/2017לליה שלום
קשה לתת יעוץ מדויק ומכוון מאינטרנט בהעדר נתונים והתרשמות.
החלטה לא על לימוד בית היא מצוינת מניסיוני זה רק יחריף את הבעיה.
לגבי בית הספר אין אני יכול לתת הערכה מסיבות ברורות. את עובדת פה תחת התרשמות אישית. אני מקווה שיש לילדה ולך ליווי של איש מקצוע. מציעות בה הטיפול ניתן רק בתרופה וסייעת אינו מספיק כלל. יש צורך גם בפסיכוטרפיה וליווי הורים וזה קריטי. הייתי אומר גם ליווי בית הספר על ידי איש מקצוע וזה לרוב הסטנדרט הנפוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ליה09/09/2017האם מנסיונך העשיר בהתקיים כל התנאים שציינת מקרים כאלו מסתיימים בחזרה לשגרה? יש מקום לאופטימיות? כי בפועל אנחנו מוקפים בא שי מקצוע ומלווים מכל כיוון אפשרי כמובן שגם הילדה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום לאופטימיות
ד``ר אליהו סמואל17/09/2017במקרה והטיפול מיטבי..... וההורים מבצעים את ההמלצות בצד הטוב וגם קיימת הקרנה לאופטימיות. יתכן סיום טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)