רטלין או ריספרדל מה עדיף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטלין או ריספרדל מה עדיף?
    ל.א
    20/11/2017

שלום רב,
    בני בן ה6 ילד עם בעיות התנהגות וקשב וריכוז. הלכתי לפסיכיאטרית פרטית שקבעה כי בעיות ההתנהגות דומיננטיות יותר ולכן ממליצה על טיפול ברספירדל. התחלנו לתת לו את התרופה הזו במינון של 0.5 מג ליום וכרגע ללא שום שינוי (עברו בערך שבועיים).
    במקביל אני במעקב אצל נוירולוגית ילדים שהגיעה לאותה מסקנה (שבעיית ההתנהגות היא העיקרית) אך ממליצה על מתן רטלין. כרגע אני ממש מבולבלת ולא יודעת כיצד להמשיך.
    ללא שום קשר בית הספר בנה תוכנית לקשיים שיש לבני (ע"י מעצבת התנהגות) שעובדת בשלב זה על בסיס חיזוקים ופרסים שאני קונה ונותנת למורה. הדבר עוזר לבני לשבת בכיתה אך עדיין לא ברמה של לבצע מטלות. לעיתים יש התקפי זעם וההתנהגות אלימה.
    אשמח לשמוע מה דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רטלין או ריספרדל מה עדיף?

הוספת תגובה

• מה עדיף

ד``ר אליהו סמואל
    26/11/2017

ל-ל.א.

שלום, באופן עקרוני תופעות הלוואי של הריספרדל לטווח ארוך ובמינון גבוה ולא כזה שאת נותנת יותר קשות מריטלין.
    ואשר לרופאים, כל אחד וגישתו. אולם יש לדעת שלפסיכיאטרים יש בסיס רחב יותר בתחום הפרעות התנהגות מנוירולוג. כמה שתפני יותר לרופאים שונים כך המחלוקות יגברו. ויהיו שיגידו שרצוי לתת ריספרדל וריטלין ביחד. אגב יתכן ומינון הריספרדל נמוך עבורו- אפשר לתת גם אביליפיי במקום הריספרדל.
    ולהבנתי המקצועית עולה על הכל שילוב טיפול רגשי עם הדרכת הורים. עיצוב התנהגות זאת שיטת אילוף אינה מתאימה לכל אחד....

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו