תופעות לוואי פוקלין קונצרטה וריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי פוקלין קונצרטה וריטלין
    רויטל
    02/04/2018

שלום ד"ר. אני צריכה את התייעצותך המקצועית בדחיפות. לאחר אבחון שעשיתי לפני שנה התחלתי טיפול בריטלין אל איי 40 לצורך למידה לפסיכומטרי. סבלתי מתופעות לוואי של דכדוך ועצבות באופן קשה ולאחר התייעצות עם הרופא שלי הוחלט על מעבר לקונצרטה 54. הקונצרטה הייתה טובה לי ולא חוויתי שום תופעת לוואי אך מאז שהתחלתי לקחת אותה על בסיס יומי כול בוקר בעקבות התקרבות מועד המבחן ולמידה אינטנסיבית הקונצרטה הפסיקה להשפיע וכשכבר כן השפיעה לקח לה המון זמן. הייתי לוקחת אותה בשבע וחצי בבוקר ואת ההשפעה הייתי מרגישה בסביבות שתיים בצהריים. פניתי שוב לרופא שלי והוא המליץ על מעבר לפוקלין. אני לוקחת פוקלין XR כבר שלושה ימים רצופים וחזרה לי אותן תחושות של דכדוך ועצבות כאשר נטלתי את הריטלין. האם יכול להיות שפוקלין דומה בתופעות לוואי שלו ובמרכיבים שלו יותר לריטלין מאשר לקונצרטה. ואם כן, מה אתה ממליץ לעשות? האם לחזור לקונצרטה או לתת לגוף להתרגל לפוקלין? ובמידה ואני חוזרת לקונצרטה האם זה לא ישגע לי את המוח עוד יותר המעברים האלו בין התרופות? אודה לך על תשובתך. רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעת תרופות

ד``ר אליהו סמואל
    11/05/2018

לרויטל שלום

הרבה גלגולים עברת.
    אולם יש לדעת שלא הכול נעוץ בתרופות. יש לבחון גם את עולם הנפש דרך טיפול בשיחות.
    יש עוד הרבה סיבות להיות בדכדוך בנוסף להשפעת התרופה. יתכן כמובן שילוב ולכן שיחות יועילו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו