מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 8 - תופעות מוזרותאמא16/01/2020
הבן שלי בן 8. ילד טוב לב, חברותי, חכם, עם דמיון מפותח (מאוד) :-)
בן יחיד.
היום סיפר על 2 תופעות מוזרות:
1) סיפר שהרגיש בבוקר בבי"ס בהפסקה כאילו משהו השתלט לו על הראש והוא הרגיש כאילו העולם מסתובב וכאבה לו הבטן והוא מתעייף. הוא קורא ספר מדע בדיוני שבו על משתלט על מוחו של הגיבור יצור עם כוחות על. ואמר לי שהוא אולי מרגיש אותו דבר.
2) אמר לי שלפעמים כשהוא לבד בחדר קרה לו שהוא שמע שמישהו קורא בשם שלו. למרות שאף אחד לא קרא לו והוא ידע שזה סתם בראש שלו.
לא יודעת מה לחשוב. חשבתי ש1 זה אולי כי סתם הרגיש לא טוב והיה באמת עייף, ו2 זה אולי מבדידות כי הוא בן יחיד.
אבל בכל זאת רוצה להתייעץ. מה דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזרות
ד``ר אליהו סמואל20/01/2020לאמא שלום
אכן בגיל זה יש לפעמים בלבול בין מציאות לדמיון. באם הדבר אינו מפריע לתפקוד היומי לא הייתי עושה מזה עניין.
אבל באם הדבר תדיר במיוחד - ואת כאמא מודאגת חשוב להתיעץ בפועל ולדבר עםא יש מקצוע לא ויטואלי.
תחושות האם עלולות להעצים תופעה זאת. כידוע הילדים מושפעים מאוד מעמדות הוריהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)