מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היתנהגות מוזרה לילד בן 9רות05/07/2008
הבן שלי בן 9 שנים הכנסתי אותו לגן בגיל שנתיים ומאז ההיתנהגות שלו הישתנתה.אני לא ראיתי משהוא שונה איך הגננות תמיד אמרו שהילד לא שומע, לא מגיב להוראות הגננת ,מיתחבה מיתחת לשולחנות .ביצעתי לילד את כל הבדיקות שמיעה ,ראייה הכול תקין ואפילו עברנו איזור מגורים כי חששתי שאוליי מדובר בבעיה שם בגנים.באיזור המגורים הזה גם היו תלונות על היתנהגות מוזרה והמליצו להכניס את הילד לגן קטן שפתי וריגשי.הילד הישתפר.איך היה חשש לניתוקים והיה טענה שהילד ניראה מודאג סוגר את האוזניים בכיתה כאלו ששמע חדשות נוראיות .הופנה לנורולוג הבדיקה יצאה תקינה הילד לא מיתנתק. הנורולוג לא מבין את ההיתנהגות של הילד והפנה אותנו לבדיקה גנטית. אני מאוד דואגת לילד שלי כי אני גם לא מצליחה להבין אותו, היה מיקרה בבית ספר שהיה ריב עם חבר לכיתה לעמוד בתור הילד ניפגע והיסתגר בשירותים.אים אומרים לו מילה הוא ניפגע נעלם לנו. הוא לא מבין צחוק.התוכלו להמליץ לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה מגיל צעיר
ד"ר סמואל אלי05/07/2008לאמא שלום בנך שונה בהתנהגות מילדים אחרים כבר מגיל שנתיים. בגיל חמש הומלץ על גן שפתי רגשי. הוא השתפר, אולם כנראה לא מספיק. איני בטוח כי מדובר בתסמונת נוירולוגית. אנו מכירים מספר מצבים התפתחותיים רגשיים כמו :תסמונת הילד הגבולי או תסמונת הפרעת ההתפתחות המפושטת. אין לנו הסבר נוירולוגי מספק על מצבים אילו. אנו מגדירים מצבים אילו לפי דפוסי ההתנהגות. הטיפול בעיקרו חינוכי –רגשי. יש צורך במסגרת חינוכית הולמת לטיפול בילד, כמו גם הדרכת הורים להבנת צרכיו המיוחדים. מומלץ בחום לגשת להערכה פסיכיאטרית לאיש מקצוע המומחה בגיל זה. בהצלחה ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)