מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל ונדנודי ה שינה- עזרה בדחיפות!טלי21/07/2008
שלון, שמי טלי. הנני נוטלת רסיטל 20 מ"ג.. אפע"פ שאני חייבת לציין שהשפעתו עליי היא מאוד חיובית, אנני מסוגלת "לספוג" עוד את הקשיי שינה, והשינה שאינה מסודרת בעקבות נטילת הכדור. זה עניין שמאוד מטריד אותי לאחורנה היות והנני צריכה להתחיל בעבודה חדשה.. וכולנו יודעים ש.. חוסר שינה פוגע בתפקוד היומיומי. (עד כה היה לי מסגרת חופשייה של לימודים.. בגלל זה הבעייה איננה הטרידה אותי עד כה) רציתי לשאול כדורים מאותה משפחה של רסיטל גורמים לבעיות דומות? (הנני מעוניינת להחלף את הכדור. בעקבות במלצת רופאת המשפחה.כי אין כבר ברירה...) ישנם כדורים (אולי אפילו מאותה משפחה של כדורי הרסיטל), שאינם חובה ליטול בבקרים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה, האם תרופות הם הפיתרון?
ד``ר אליהו סמואל21/07/2008לטלי שלום,
תרופת הרסיטל משווקת בהמלצת היצרן לטיפול בדיכאון וחרדות. אין טיפול זה מיועד לנדודי שינה כהגדרה אבחונית ראשונית.
טיפול תרופתי לנדודי שינה ראשוניים לתקופה ארוכה אינו מומלץ.
מתוך גישה אחראית ושקולה יש לבצע אבחון פסיכיאטרי מעמיק לצורך איתור מקור הפרעת השינה.
האם מדובר אכן בהפרעה ראשונית או משנית? כלומר בהפרעה עקרונית בוויסות השינה, או בתלונה הנלוות למצב דיכאוני ,חרדתי או אחר.
האבחנה המבדילה עקרונית לצורך ההערכה וההמלצות הטיפוליות. אציין כי לבעיות שינה ראשוניות יש מומחים לתחום השינה אשר נעזרים במעבדות שינה וטכניקות טיפוליות שונות.
איני יכול להמליץ על תרופה אלטרנטיבית מאחר וחסרה ההערכה הראשונית.
כל מתן תרופה פסיכיאטרית בילדים ונוער מחייבת: הערכה מעמיקה וטיפול נילווה פסיכוטרפויטי (שיחות וכדומה).
הטיפול התרופתי הוא רק שלישי לרובדי ההתייחסות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר סמואל אליהו
טלי26/07/2008ראשית, תודה רבה על התגובה והמענה.. אך לא הבנת את כוונתי.. הקוצר בשינה וקשיי ההירדדמות נגרמו לי לאחרונה בעקבות נטילת הכדור ,(כתופעת לוואי)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל27/07/2008אכן הדבר לא היה מובן מהצגת שאלתך.
התשובה היתה כללית מאחר והיא מיועדת גם לקוראי פורום אחרים.
קיימות תרופות אחרות מאותה הקבוצה אשר מקלות על השינה וכדוגמה הסרוקסט או הפסבוקסיל
יש להתיעץ עם הרופא המטפל על הבחירה הנאותה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)