רסיטל ונדנודי ה שינה- עזרה בדחיפות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל ונדנודי ה שינה- עזרה בדחיפות!
    טלי
    21/07/2008

שלון, שמי טלי. הנני נוטלת רסיטל 20 מ"ג.. אפע"פ שאני חייבת לציין שהשפעתו עליי היא מאוד חיובית, אנני מסוגלת "לספוג" עוד את הקשיי שינה, והשינה שאינה מסודרת בעקבות נטילת הכדור. זה עניין שמאוד מטריד אותי לאחורנה היות והנני צריכה להתחיל בעבודה חדשה.. וכולנו יודעים ש.. חוסר שינה פוגע בתפקוד היומיומי. (עד כה היה לי מסגרת חופשייה של לימודים.. בגלל זה הבעייה איננה הטרידה אותי עד כה) רציתי לשאול כדורים מאותה משפחה של רסיטל גורמים לבעיות דומות? (הנני מעוניינת להחלף את הכדור. בעקבות במלצת רופאת המשפחה.כי אין כבר ברירה...) ישנם כדורים (אולי אפילו מאותה משפחה של כדורי הרסיטל), שאינם חובה ליטול בבקרים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות שינה, האם תרופות הם הפיתרון?

ד``ר אליהו סמואל
    21/07/2008

לטלי שלום,

תרופת הרסיטל משווקת בהמלצת היצרן לטיפול בדיכאון וחרדות. אין טיפול זה מיועד לנדודי שינה כהגדרה אבחונית ראשונית.

טיפול תרופתי לנדודי שינה ראשוניים לתקופה ארוכה אינו מומלץ.

מתוך גישה אחראית ושקולה יש לבצע אבחון פסיכיאטרי מעמיק לצורך איתור מקור הפרעת השינה.
    האם מדובר אכן בהפרעה ראשונית או משנית? כלומר בהפרעה עקרונית בוויסות השינה, או בתלונה הנלוות למצב דיכאוני ,חרדתי או אחר.
    האבחנה המבדילה עקרונית לצורך ההערכה וההמלצות הטיפוליות. אציין כי לבעיות שינה ראשוניות יש מומחים לתחום השינה אשר נעזרים במעבדות שינה וטכניקות טיפוליות שונות.

איני יכול להמליץ על תרופה אלטרנטיבית מאחר וחסרה ההערכה הראשונית.
    כל מתן תרופה פסיכיאטרית בילדים ונוער מחייבת: הערכה מעמיקה וטיפול נילווה פסיכוטרפויטי (שיחות וכדומה).
    הטיפול התרופתי הוא רק שלישי לרובדי ההתייחסות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד"ר סמואל אליהו

טלי
    26/07/2008

ראשית, תודה רבה על התגובה והמענה.. אך לא הבנת את כוונתי.. הקוצר בשינה וקשיי ההירדדמות נגרמו לי לאחרונה בעקבות נטילת הכדור ,(כתופעת לוואי)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    27/07/2008

אכן הדבר לא היה מובן מהצגת שאלתך.
    התשובה היתה כללית מאחר והיא מיועדת גם לקוראי פורום אחרים.
    קיימות תרופות אחרות מאותה הקבוצה אשר מקלות על השינה וכדוגמה הסרוקסט או הפסבוקסיל
    יש להתיעץ עם הרופא המטפל על הבחירה הנאותה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו