מבקשת את עזרתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת את עזרתכם
    אמא
    17/08/2008

אני גרושה עם ארבעה ילדים, הגדולה בת 14.5והבן בן 13. האחרים קטנים יותר, ואין שום בעיות איתם. הבעייה עם הגדולים היא שהחיים איתם בבית הפכו לגהנום של ממש. לבת אין חיי חברה בכלל. היא טיפוס מופנם לגמרי. והילד לעיתים רחוקות נפגש עם חברים. הם מרבים לריב ולהתווכח בינם לבין עצמם. ולהציק לקטנים. כל נסיון מצידי להתחיל בחיי זוגיות, נתקל מצידם בתגובות לעג וזלזול. הם מספרים עלי כל מני דברים שלא היו ולא נבראו לכל מי שרק מוכן להקשיב, ומנצלים את המצב כדי לסחוט אותי, רגשית וכלכלית. למרות בעיות בריאותיות שלי, אני נאלצת לעבוד בשתי עבודות מדי יום כדי לספק את רצונותיהם, וגם לזה יש להם טענות כנגדי על הזנחה וכו..... עלי לציין ששניהם אובחנו כבעלי בעיות רגשיות, הילדה מטופלת על ידי פסיכולוג בבית הספר, והילד מסרב לטיפול. הדברים הגיעו לידי כך שהבת סיפרה בבית הספר שהרבצתי לה, (מה שלא היה ולא נברא!!) ונפתח לי תיק במשטרה בעקבות כך. העניין הכניס אותי למשבר נפשי לא פשוט. אני כל הזמן רוצה לפצות אותם, על מנת שלא ירגישו חסכים, ואני יודעת בוודאות שהם מנצלים את העניין לטובתם. לדוגמא, אם אני מבקשת שיצחצחו שיניים לפני השינה, הם מאיימים שאם לא אסתום הם יתלוננו עלי במשטרה..... יותר מדי פעמים, ואני כותבת בכאב רב, המצב מביא אותי להרהורי חרטה אמיתית, בקשר להבאתם לעולם, כן, אני בפרוש מצטערת לפעמים. תחושת כפיות הטובה מצידם פשוט הורסת אותי. למה לא מצליח לי? איפה אני טועה? בבקשה עיזרו לי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת את עזרתכם

הוספת תגובה

• צער גידול ילדים

ד``ר אליהו סמואל
    17/08/2008

לאמא שלום

אני קורא את הכתוב וחש את הכאב שאת נושאת. גידול ילדים אינו בהכרח פעילות קלה ומתגמלת. ובוודאי שאין כך לאורך כל חיינו. יש לדעת לאחוז בתקופות היפות של התפתחות ילדנו וגם בתקופות הקשות שבהן.

שאלתך "איפה אני טועה" (בזמן הווה) אינה מבוטאת בזמן הנכון. כנראה טעית (בזמן עבר) לאורך דרך ארוכה. אין כאן האשמה שאת לא בסדר, כנראה היו נסיבות ותנאים שהביאו אותך לפעול כך. לגידול ילדים יש גם את דמות בן הזוג, בקיומו או בהעדרו.
    לא מצאתי, בתיאור שלך זיק של נחת מילדיך. וגם לא שורה המפרטת על מקום דמות האב בחיי ילדיך.את מעבירה תחושה של חוסר אונים ומידה של חוסר תקווה בכוחותיך בתיקון ילדיך. את גם כועסת על חדירת גורמי החוק למשפחתך .
    תחושות אילו הן שילוב של מציאותיות ופרשנות אישית למציאות .
    תהליך תיקון מחייב עבודה מתמשכת ואמונה בכוח פנימי. גיוסו אינו קל.
    לפעמים אנו חווים את חצי הכוס הריקה ושוכחים מקיום חלקו המלא. בכל כאב יש גם ניחומים ואין לבטל אותם תחת כעס או עליבות.

התהליך מחייב מעורבות איש מקצוע לרוב בתיווך גורמי הרווחה. פשוט יש לגשת אליהם ולבקש את מעורבותם. הפתרונות שונים ומגוונים ואין להירתע גם מפתרונות שאינם מוצאים חן.
    כאמור מציאות ותחושות משתנים עם השנים. לתקווה וגיוס האמונה והכוח ההורי החיובי חשיבות רבה.
    ייאוש הינו האויב המר ביותר במצבים אילו.

מחזיק לך אצבעות,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו