סהרוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סהרוריות
    שמי
    20/08/2008

במהלך חופשה באילת הבת שלי בת 9 וחצי קמה מהמיטה בשלוש בלילה פתחה את דלת החדר וירדה אל הלובי. אני התעוררתי כעבור מס' דקות וראיתי שהיא אינה במיטה.היא התקשרה אלי לנייד כעבור מס' דקות ושאלה אותי היכן אני , ואמרה לי שמכיוון שהיא לא ראתה אותי בחדר היא ירדה לחפש אותי. שאלותי הם: האם התופעה נקראת סהרוריות? מה ניתן לעשות בעתיד? איך אפשר למנוע תופעות כאלה בעתיד? אם מי אנ חנו יכולים להתיעץ בנושא? האם זה משהו פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סהרוריות

הוספת תגובה

• סהרוריות מהי?

ד``ר אליהו סמואל
    21/08/2008

לשמי שלום

אכן לפי התיאור מדובר בסהרוריות ובלעז סומנבוליזם.
    מדובר בתופעה שכיחה מאוד בילדים.
    לתופעה הסבר פיזיולוגי, גופני ומקורו במבנה השינה. התופעה לרוב חולפת ואינה גורמת לנזק, מאחר ולאחר קימה קצרה הילד חוזר למיטתו.. יש לדאוג שלא יהיו חפצים שיכולים לגרום לחבלה לילד במצב הקימה.

במידה והתופעה שכיחה יש גם תרופה שיכולה להועיל. כאמור לרוב אין צורך בכך.
    יש להניח שהתופעה התרחשה בצורה דרמטית גם בשל היותכם במקום שינה שהינו זר לילדה.
    מבחינה פסיכולוגית יש למנוע חרדות הוריות או גוננות יתר המזיקות להתפתחות הילד.

הרופאים המאבחנים והמטפלים הם רופאי שינה. אולם גם פסיכיאטר ילדים ונוער וכן נוירולוג של הילד מתעסקים בתחום.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו