זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    אנונימית
    14/09/2008

שלום, אני אמא לשתי ילדות בגילאי 10 ו8, והבעיה הינה בילדה הקטנה שהינה בת 8. עם עלייתה לכיתה א' נכנסתי להליכי גירושין קשים ואני מודה כי לא הייתי פנויה אליה, במהלך השנה היא לא התקדמה בלימודים וראו קשיים בתפקודה. עם עלייתה לכיתה ב' הילדה קיבלה טרפיה באומנות פרטנית בנוסף הינה שולבה בתוכנית שילוב - קבוצה של כמה ילדים עם בעיות בלימודים. במהלך כיתב ב' אובחנה כי אכן סובלת מקשיי קשב וריכוז, בנוסף הילדה עברה איבחון פסיכולוגי שנעשה מטעם העירייה ובה הפסיכולוגית ציינה כי הלדה נמצאת מצטטת בקצרה " הילדה הייתה רוב הזמן שקטה מאוד, מבטה היה רוב הזמן מופנה כלפי מטה, רק כשהתבקשה להסתכל על הבוחנת עשתה זאת למס שניות בלבד. במשימות מילוליות ולאחר הוראות או שאלות נראתה מבוהלת ורק אחרי זמן מה התחילה לעבוד או ענתה על השאלות. האפקט נראה שטוח. בתפקודה קיים פער משמעותי בין המערכת המילולית בה היא מתפקדת בגבול הנמוך של הרמה הגבולית לבין מערכת הביצועית בה היא מתפקדת. הילדה מאוד מתקשה בכל התחומים הקשורים לשפה הבנה, הבעה, אוצר מילים דל, רכישת ידע וזיכרוטן שמיעתי.בתפיסה חזותית תפקודה דווקא גובה מאוד, אך קיים קושי חריף בתחום הגרפומוטורי. בתחום הרגשי הילדה מגלה ביטחון עצמי וסף תסכול נמוך, דמות הורית אינה פנויה לצרכיה הרגשיים." ציינתי בקצרה חלק מהסיכום, יש לציין כי הילדה נמצאת בטיפול אצל רופא נוירולוג, כמו כן נמצאת בריפוי ועיסוק. בעקבות הסיכום הנ"ל הומלץ כי הילדה תעבור בדיקה פסיכיאטרית ע"מ לשלול דיכאון נפשי. אני מאוד מתקשה עם זה כי איך יתכן שילדה בגיל כזה נמצאת בדיכאון אך מצד שני אין לי הסבר למצבה. גם בבית היא מאוד אגרסיבית, עם הינה מקבלת משהו היא זורקת דברים, בוכה וצועקת, יש לציין כי היא רבה המון עם אחותה הגדולה ובעקבות מצבה אני מגוננת עליה הרבה גם כשהיא לא צודקת. בתקופה האחרונה אני מנסה להציב לה גבולות (לא יודעת אם זה הצעד הנכון) אך הילדה מאוד תוקפנית ותמיד יודעת לציין כי אף אחד לא אוהב אותה ותמיד עושים לה דווקא. גם בטרפיסטית באומנות ציינה כי לפי הציורים שלה ניתן לראות כי היא מרגישה דחוייה במשפחה, למרות כפי שציינתי אני מנסה תמיד לגונן עליה ולספק לה את מה שביכולתי. יש לציין כי בבית הספר טוענים שהיא מגיעה כל הזמן עייפה עם עיניים אדומות וכמעט נרדמת בשיעורים, בבית אני דואגת להשכיב אותן כבר בשעה שמונה והילדה ישנה שיהנ רצופה ללא בעיות חוץ מפע אחת שהיא קמה לשתות ופיפי. בביקורינו האחרון כן הומלץ על רטלין ולמרות ההתנגדויות שלי אמרתי שננסה והילדה מקבלת חצי כדור ביום. יש לציין כי הילדה נפגשת עם האב פעם בשבועיים לשישי שבת בלבד. אני זקוקה לייעוץ מה לעשות??? תודה רבה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• לא ולא ,זה לא הפרעת קשב וריכוז....

ד``ר אליהו סמואל
    14/09/2008

לאם האנונימית שלום

לאמא שלום

אכן ,תיארת את מצב ביתך באריכות ובדיוק ככל האפשר. ניכר שאת מנסה להגן עליה, ואת כואבת את כאבה.

נראה לי אולם באופן שטחי וראשוני כי יש משקל רב לאמירתך " נכנסתי להליכי גירושין קשים ואני מודה כי לא הייתי פנויה אליה".

כיום, יש צורך בהערכה פסיכיאטרית מעמיקה לצורך המלצות טיפוליות שונות. ובהמשך גם לליווי מתאים.אין להיבהל ממקצוע זה אשר משום מה מחובר בתודעה הציבורית לכינוי "פסיכי" כמובן שמקרה מורכב כפי שאת מתארת אינו מענינו של נוירולוג...

את יכולה לפנות לפסיכיאטר ילדים דרך המרפאה של העירייה או מסגרת דומה. תוכלי לקבל את ההמלצות למסגרת המתאימה דרך גורמי החינוך שביתך לומדת. כמובן שאפשר לפנות גם באופן פרטי.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו