בעיות משמעת בכיתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות משמעת בכיתה
    בעילום שם
    15/09/2008

בני בן 14 ,עוד מכיתה ב המורים היו מפנים את תשומת ליבי לכך שהילד מפריע למהלך השיעור הדברים היו מתבטעים ב-עשיית צחוק מכל משפט שנאמר ע י המורה,או תשובה שתלמידים עונים. לעיתים ירידה מילולית על ילד \ה חלש אופי או חריג במראה-שמן,אתיופי. הבן מזלזל בלימודים אינו מכין שיעורי בית בצורה יסודית או סבירה,עושה עלמנת לצאת לידי חובה למעשה גם כיום משגדל-כיתה ט המצב לא רק שלא השתפר אלא אף מה שסיפרתי התעצם. הילד עשה מבדק "טובה" התוצאה המספרית ליפני ריטלין-2.63- אחרי ריטלין-5.25-. לקחתי אותו לנוירולוג ילדים:הבן הראה אי רצון לשהות בחדר,הנוירולוג החל לשאול אותי שאלות אודותיו ,כשעניתי שאפשר שהבן יענה,זה היגיב בחריפות שתקי אמא ,הנוירולוג שאל אותו אם הוא רוצה לצאת מהחדר והוא אמר שכן ויצא. על סמך "האירוע" הנוירולוג קבע שהוא לא הכתובת אלא הילד זקוק לטיפול פסיכיאטרי. הבן אינו מסכים ללכת לשום גורם מטפל. אציין שבני הוא די נבון ואף אינטיליגנטי[כך גם המורות אומרות לי ]. אציין שהוא אינו אלים פיזית אך לא פעם נאלץ הוא להתמודד עם מס ילדים שמתעסקים איתו כי יודעים שלתעסק איתו זה מעניין וכייף. אשמח אםתחווה דעתך ואולי תייעץ לי איך להתמודד. בתודה מראש האמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות משמעת בכיתה

הוספת תגובה

• צריך טיפול ואינו רוצה -בן 14

ד``ר אליהו סמואל
    15/09/2008

מא שלום

צר לי שאילו פני הדברים. הילד נכנס לגיל שהוא שיא בדרגת מרדנותו ,גיל בו הילד חפץ בעצמאות בכל מחיר ,תחושתו שהוא בעל הדעה. גיל עיצוב דימוי עצמי - ותחושה שהוא הולך לפסיכיאטר היא בבחינת אות קין איומה. יתכן שזאת הייתה גם דעת ההורים בעבר והילד שואב מכאן מקור השראה.

קל היה להציע עצות לגבי העבר, כלומר בכיתה ב'. כיום יש להמתין קמעה אחרי הטראומה אצל הנוירולוג ולבחון מקבוצת הפתרונות את האסטרטגיה המתאימה.

1. פניה לנוירולוג אחר.
    2. אמירה לילד כי הפניה אינה בעצם רק לעזור לו, אלא לעזור בעיקר להוריו לדעת כיצד לעזור לבנם. להדגיש שהיום המטרה לעזור בעיקר להורים ולהוריד ממנו את שלט החריגות.
    3. יש מערכות חינוך בעלות נגישות לפסיכיאטר ילדים. ניתן להגיע לגורם זה לא בהכרח לטיפול אלא לתיווך. חשוב שהילד לא יחווה את הפסיכיאטר כשטן אלא כאיש מקצוע היכול לעזור לו.
    4. אפשר לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לייעוץ ראשוני ללא הילד, יש לשער שילד ישמע מהוריו כי הם פנו לאיש מקצוע שמדברים עליו בטובות הוא יסתקרן.
    5. רצוי כי ההורים עצמם יסכימו כי הפניה לפסיכיאטר ילדים היא המציאות ולא ברירת מחדל או אמירה שנבעה מתגובתו האינסטינקטיבית של הנוירולוג.
    6. יתכן ויש מישהו מחבריו או מקרב בני המשפחה שעבר חוויה דומה והוא מסכים להיחשף ולספר מניסיונו, ומהעזרה שקיבל.
    7. חשיפה של ההורים כי פנו לפסיכיאטר ונעזרו, אף היא יכולה להניב שינוי .
    8. הפניה של הילד תחת הכוונה מתונה של הוריו לפורומים לבני גילו ואף לפורום זה עשויה להועיל.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו