לד"ר אליהו סמואל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר אליהו סמואל
    אלון
    16/09/2008

קודם כל אני רוצה להודות לך על התשובה אני באמת באמת מעריך את זה שאתה עוזר לאנשים כאן ועונה על השאלות שלהם ונותן להם תקווה ועכשיו לשאלה רציתי לדעת איך יכול להיות פתאום שינוי כזה דרסטי מהרגשה ממש של שמחה לכזה דיכאון שקשה לצאת ממנו האם ישנו איזה סיכוי קטן שזה נגרם מהסרוקסט שאני לוקח אני לא כל כך מבין בזה אבל לפי מה שקראתי הסרוקסט אמור לגרום למצב רוח מרומם האם הוא יכול לגרום גם את ההפך? היו לי מקרים בהם הייתי מדוכדך ועצוב אבל מעולם לא הייתי כמו שאני עכשיו איך אני יכול לדעת אם זה מהתרופה? האם כדי לי להפסיק תתרופה? אני מרגיש כאילו משהו בגוף תחושה רעה כזאת ביידים תחושת עייפות כזאת מין תשישות כזאת באמת שאין לי למי לפנות לכן אני שואל תשאלות האלה כאן בבקשה תעזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר אליהו סמואל

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    19/09/2008

לאלון

השורה :" באמת שאין לי למי לפנות לכן אני שואל" מטרידה אותי. השימוש בתרופות שאתה נוטל אינה עניין פשוט. קיימות תגובות לכאן ולכאן. יש צורך במעקב והיכרות צמודה עם מצבך הרגשי.

אתה מנסה ליחס את תחושותיך לתרופה אולם יתכן וזה רק חלק מהאמת. כפי שציינתי יתכן ומדובר בתהליך הטבעי של מצבך ללא קשר לתרופה. ויתכן ומדובר גם בפרמטרים פסיכולוגיים המעורבים במצבך הכללי.

עצתי הכנה להעמיק את הקשר עם אנשי המקצוע.

ולגבי מצב הדיכאון בו אתה שרוי . הייתי מציע כי תפנה לפסיכולוג או לרופא עימו אתה משוחח ותנסה להתמודד עם תחושת הדיכאון. זאת תחושה קשה הגורמת לחוות את הזמן נעצר ולהאמין כי תחושה זאת תלווה אותך לעד. האמת, שסוף התחושה הקשה קרב במהירות ובלי שנרגיש זאת.. הרבה פעמים אנו נתלים בגורמים חיצוניים כמו תרופות או סיבות שונות ומאמינים שאילו הגורמים המזרזים או המעכבים. תנסה לגייס משאבים חיוביים ותקווה מתוך אישיותך כדי לזרז את ההחלמה. בהרבה מקרים משבר דיכאוני הינו מפתח להתפתחות אישית נמרצת לעתיד. יש בחווית הדיכאון גם משהו חיובי בטווח הרחוק.

איחולי הבראה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדם ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו