בת 13 מסתגרת הפסיקה ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 13 מסתגרת הפסיקה ללמוד
    אמא במצוקה
    17/09/2008

הבת שלי בת 13 וחצי סובלת כבר תקופה ואין לי מושג מה עוד לעשות? אני גרושה עם 3 ילדים הבת הגדולה נפגעה קשה מאוד מהגרושים מאחר והקשר עם האב היה רופף ולא תומך הוא נתן להם את התחושה שהם לא חשובים, וכי המפגשים המועטים שלהם הם בכפייה..... יחד עם זאת פוטרתי מהעבודה והמצב הכלכלי התהפך לקטסטרופה...... הילדה ספגה הרבה והתחילו כל מיני תופעות , טיקים לסרוגין, חרדות , בעיות התנהגות (רק בבית) וכך המצב הלך והחמיר לדימוי עצמי נמוך , לובשת בגדי חוף בקיץ חרדות חברתיות ובישנות ומופנמות מוגזמים ץץ... למרות כל זאת הילדה המשיכה בקשר עם מס' חברות עד המעבר לחטיבה לפני כשנה. היינו בטיפול כשנה וחצי ללא הועיל... כחודשיים לאחר שעברה לחטיבה הילדה הביעה קשיים רבים ללכת לביהס מחשש חברתי התחילו בעיות אכילה כפיתית ניתקה קשר עם אביה לחלוטין ועם החברות אינה עונה לטלפונים חרדה מאוד יש לה סיוטים בלילות הרבה ישנה איתי הפסיקה לצאת מהבית ומסתגרת בחדרה בחלון ותריס סגור היא לעיתים מביעה רצון למות בוכה הרבה ומביעה את אכזבתה וסבלה מהחיים הדימוי העצמי שלה שואף ל0 והיא טוענת שהיא לא תצא מהבית עד שהיא תרזה וכו... אני חייבת לציין שהיא ילדה יפה מאוד ובמחשבות שלה הכל הפוך . טופלה במס תרופות ללא הטבה ומסרבת להמשך טיפול מהסיבה שהיא לא רוצה לצאת כדי שלא יראו אותה....... אנימבקשת את עזרתך מה עוד אני יכולה לעשות אני שבורה נפשית ממהמצב הזה מה הדבר הטוב ביותר לעשות בשבילה ???? החלום שלה הוא לנסוע רחוק ולהתחיל שם (יש לי משפחה בחול) האם זה פיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 13 מסתגרת הפסיקה ללמוד

הוספת תגובה

• יש פתרונות נוספים

ד``ר אליהו סמואל
    19/09/2008

לאמא המודאגת שלום

"להתחיל הכול מחדש" מביע כמיהה לתקווה יפה. אולם אפשר להתחיל את הכול מחדש גם בארץ.

סיפורו של האב הוא חלק מהבעיה , אולם כנראה לא הכול. המציאות שאת מתארת נושאת אופי להפרעה בה משולבים גורמים ביולוגיים טהורים ואין להתעלם מכך. מדובר בהפרעת אכילה המשולבת בדיכאון ויתכן וחרדה חברתית.

יש לבחון עם אנשי המקצוע האם הטיפול בקהילה הגיע למיצוי מלא. ובמידה ואכן כך הדבר, אז יש למצוא חלופות. אחת החלופות הינה : מסגרת טיפול אינטנסיבית, במחלקה פתוחה או סגורה לפי המצב.
    לאחר טיפול במסגרת כזאת הטיפול בקהילה יהיה קל ויעיל יותר.

יש לזכור כי תחת טיפול אינטנסיבי לרוב מצבים אילו זוכים להקלה רבה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו