מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהר'22/09/2008
שלום , אני בן 17 וחצי . לפני כשנתיים וחצי התחילו לי קשיים בהירדמות . הגעתי למצב שבו לא ישנתי כלל למשך תקופה די ארוכה-בערך חודשיים .התחילו לי סימפטומים של עייפות, חוסר ריכוז, בעיה בזיכרון לטווח קצר וכאבי ראש ,והגעתי למצב שהרגשתי כמו "זומבי " . המורים דיברו בשיעור וכאילו הכל עבר ליידי , כך גם היה כאשר החברים שלי ניסו לדבר איתי . אני תלמיד מצטיין בעל אופי פרפקציוניסטי. הדבר הביא לכך שמאוד נלחצתי מהמצב שלא יכולתי להתרכז . התחלתי להתבודד , הציפה אותי תחושת חוסר אונים והיו רגעים שממש בכיתי מרוב כאבי הראש ומהמצב בכלל .קרה אף שייחלתי למותי. פניתי כמובן להוריי , הלכתי לבדיקת דם שם נתגלה אצלי מחסור בפריטין ללא אנמיה , ורמה נמוכה במקצת של B12 . לאחר שתוקן המחסור , עדיין המשיכו כאבי הראש והחוסר ריכוז . המשכתי להתלונן להוריי, אך הם לא התייחסו- הם הסתמכו על הציונים שלדעתם לא ירדו(הם ירדו לא ברמה דרסטית מכיוון שאני לא יכולתי להרשות זאת לעצמי בגלל אופיי הפרפקציוניסטי- התאמצתי מאוד תוך סבל של כאבי ראש ). כיום אני ישן טוב ,אומנם לפעמים מתעורר מוקדם מעט (שעה-שעתיים לפני הזמן שבו בד"כ אני מתעורר). הציונים שלי ירדו ירידה דרסטית מ100 ל60 (עם תוספת זמן -שאף פעם לא הייתי זקוק לה). באופן כללי אני בטוח שמשהו לא בסדר . כדי שהוריי יתייחסו אליי החלטתי להגיד להם שבא לי להתאבד. רק אחרי שאמרתי את זה הם שמו לב אליי והחליטו לקחת אותי לפסיכולוג. לפני כן , הלכתי גם לנוירולוג שהחליט לשלוח אותי לבדיקת EEG שיצאה תקינה (כל הבדיקות יצאו תקינות). ממה אני סובל ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי דכאון ?
ד``ר אבי שפירא27/09/2008דיכאון הינו מצב נפשי המוכר לכל אחד, אך מצב זה נעשה בעייתי כשהדיכאון נהפך ל דיכאון מג'ורי.
שלום לך , קשה לענות לשאלתך באופן מעמיק מבלי לעשות הערכה מקיפה.יש מספיק סימפטומים שעונים לקריטריונים של דיכאון במיוחד מה שהטריד אותי שאתה מתעורר שעה שעתיים לפני השעה הרגילה. העובדה שהורייך לא לגמרי מבינים אותך גם כן מטרידה. חשוב להיפגש אתך ועם הורייך להבין יותר לעומק את הסיבות למצב הנפשי אליו נקלעת וניתן לעזור לך בתרופות , בטיפול פסיכולוגי (בד"כ טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT )או בשניהם יחד. בהצלחה אבי
דיכאון מג'ורי קיים 10-20% מכלל אוכלוסיית העולם. נשים לוקות ב דיכאון יותר מגברים ביחס של 2:1, בעיקר בתקופת הפוריות.
דיכאון, כפי שהוא מוגדר על ידי האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, מאובחן בהתאם לשמונה אמות מידה עיקריות:
• תיאבון ירוד מלווה בירידה במשקל, או תיאבון מוגבר מלווה בעלייה במשקל.
• נדודי שינה או יתר שינה.
• יתר או חוסר פעילות גופנית.
• איבוד עניין או הנאה בפעילויות יומיומיות, או ירידה בחשק המיני.
• תחושת חוסר ערך או רגשות אשמה.
• יכולת מופחתת לחשוב או להתרכז.
• מחשבות נשנות על מוות או התאבדות.
אם מתמלאים 5 סימפטומים מתוך הרשימה הנ"ל למשך חודש אחד לפחות, הרי שאובחן דיכאון. אדם שסובל מ 4 מהסימפטומים קרוב לוודאי סובל מ דיכאון. חשוב להבחין אם ה דיכאון נובע כתוצאה מאירוע חיים. מאחר והביוכימיה של מצב הרוח וההתנהגות הפכה מובנת יותר, הרי למחלות רבות, שנחשבו פעם כבעלות סיבה פסיכולוגית או סוציולוגית יש בסיס פיסיולוגי או ביוכימי מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)