מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת..טלי .ב.24/09/2008
שמי טלי, בת 21. לפני מעלה משנה וחצי החלתי טיפול תרופתי עם נוגד דיכאון: רסיטל. הרסיטל מאוד סייע לי הוא עזר לי להתרוממם מתקופה מאוד מאוד קשה שעברה עליי- עם דיכאון מאוד קשה. תחילה הייתי נטלת 40 מ"ג, עם קסנקס(לש/ינה), לאחר שחל שיפור רב במצבי הפסקתי גם עם הקסנקס, וירדתי ל20 מ"ג של רסיטל. הבעייה היא כזאת: א. עם הפסקת הקסנקס, שמתי לבלב לקשיי שינה-בעיקר כשאינני נטלתי אותו בשעות הבוקר. ההרגשה שלי שמתאפשרת לי שינה אפילו מאוד חלקה וטובה אחרי 17 שעות מלקיחת הכדור.. עד אז אני מרגישה מאוד מלאת אנרגיה. בתחילה עוד התמודדתי עם הבעייה כי הייתי בלימודים חופשיים כביכול- פסיכומטרי, . כרגע,הבעייה היא ששעות העבודה שלי והיקיצה שלי הן לא סדירות, לפעמיים אני נאלצת להשלים למשל מעט שינה בצהריים והדבר כמובן לא יוצא לפועל.. בעקבות העניין הזה, החלתי לקחת את הכדור באופן לא סדיר כלל או כלל- אלא בהתאם לסדר היומי שלי..וזאת, בגלל תופעת לוואי זאת, ותופעות לוואי שהיו פחות קונקרטיות בשביל (עצבנות, כאבי ראש חוסר שקט, ירידה בחשק המיני..). אני חייבת לציין שללא הכדור אניני מרגישה בקשיי שינה,וטאין לי בעיית הירדמות..! אך המצב ררוח בהתאם- יורד. התייעצתי כמובן עם הפסיכאטרית שלי בעניין,- ולא פעם אחת. , אך יותרתי ללא מענה..והיא התעקשה שנשאר על הכדור הנ"ל.. ולא אחליף כי לטענתה הכדור הזה הוא הכי "קל" ושכבר תקופה ארוכה אני נוטלת אותו, ואין טעם כרגע לשנות... היא הציעה לי להוריד את המינון ל10 מ"ג.. ופעם היא אחת היא הציעה לעבור לצ'יפראלקס (בגלל שתופעות הלוואי הן פחותות). מה דעתכם? זה יועיל? תקופה של חודשיים, אני לא עובדת(והדבר הזה בעצמו מדכא..), כל פעם שהחלתי בעבודה חדשה- וכולן במשמרות- כי אין מה לעשות - ככה זה בגילאים הללו, נתקלתי בבעיה של שינה בעייתית, הייתי נרדמת בשעות מאוחרת, והייה לי קשה לקום. ובכל זאת תפקדתי ועבדתי, אבל לא במלוא היכולת שלי. אני בחורה מאוד אחראית עם דיכאון ובלי , וזה לא אופייני לי.. 2. השאלה השנייה שלי שהיא פחות קונקרטית היא בהקשר להמשך הטיפול בכדורים נוגדי דיכאון, תמיד הייה לי נטייה לדיכדוך, (אולם לא כמו ברמה שהייה לי לפני כשנתיים- שאז לדעתי הוצדק השימוש בכדורים). ואכן, הכדור מאוד שיפר את איכות חיי והעלה את הביטחון שלי ואת החשק שלי, אולם ,לא מפסיקה להדהד בי המחשבה של - מה יהייה ללא הכדור, ושככה לא פותרים בעיות- אלא מתעלמים ואף מדחיקים.. והפחד שבעקבות זאת, יהייה לי מאוד קשה בעתיד,. אני חייבת לציין שהרסיטל אכן עשה לי מאוד טוב בחיי, שיפר את הביטחון את המצב רוח ברמות שאין יתוארו.. אבל החסרונות שלו- והנני מדברת על הקשיי שינה, מאוד מעיקים!! מה דעתכם בעניין, אשמח לקבל תגובתתכם בהקדם האפשרי.. בתודה מראש, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SECOND OPINION
ד``ר אבי שפירא27/09/2008שלום לך
הפורום מיועד לילדים ובני נוער .
בגדול קשה לענות מעל דפי האינטרנט על שאלותייך זה יהיה לא מקצועי ולא רציני. אגב תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים כגון קזאנקס לא מומלצות לאורך זמן בגלל ההתמכרות והצורך להעלות מינון וכמובן כשמפסיקים אותם יש תגובה לפעמים הפוכה. איני יודע אם את גם בטיפול פסיכותרפיה (שיחות) אך לדעתי לתת רק תרופות זה לא הפתרון לבעיות שאת מתארת ללא שילוב של טיפול פסיכותרפי קבוע. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)