חרדת חנק לילדה בת 5 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת חנק לילדה בת 5 וחצי
    עדי
    27/09/2008

בתי בת 5 וחצי ילדה מורכבת חכמה וחסרת שקט, אובחנה לאחרונה על ידי נוירולוגית כבעלת היפראקטיביות מסויימת. בשנים האחרונות סובלת מהתעוררויות רבות בלילות (אומרת שפוחדת מהחושך ומאיומים שונים) אך אנו בתהליך רםואי של בדיקות רפואיות הקשורות לכך שיש לה שקדים מוגדלים ואדנואידים מוגדלים אשר עשויים לגרום להתעוררויות...בכל אופן, בימים האחרונים בקושי אוכלת, בוכה ושואלת כל הזמן אם היא נחנקת ומבקשת שיבדקו לה את הגרון. שאלותיה אינן רציונאליות לדוגמא:"איך אני יודעת שלא נכנס לי חרוז?" או "אם הכנסתי את המקל של הגלידה עמוק מדי אני יכולה להחנק?" מדובר בעיסוק אינטנסיבי בנושא ואנחנו מותשים, גם בגן אותו סיפור. איך נכון להגיב? דרך אגב, לפני כחודשיים היינו באותו סרט לתקופה של כשבועיים וזה עבר . בהמלצת הפסיכולוגית של הילדה ניסינו לא ללחוץ ולהציע לה יותר מזון רך. אנו חסרי אונים מול הפחדים הבלתי ראציונליים של ביתנו מה אתה מציע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת חנק לילדה בת 5 וחצי

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מקיף

ד``ר אבי שפירא
    27/09/2008

חשוב לבצע איבחון בכדי לדעת ממה סובלת הילדה האם יש לה הפרעת קשב אמיתית (היפראקטיביות זה לא אבחנה חשוב לדעת מה הסיבה של ההיפראקטיביות), האם יש לה הפרעת חרדה ? אגב 30 אחוז מילדים עם הפרעת קשב סובלים גם מהפרעת חרדה. לאחר האיבחון ניתן לתכנן תוכנית טיפולית מתאימה לילדה. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו