מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמיונות רביםרוני15/11/2008
שלום אני עובדת עם ילד בכיתה ג' בעל נכות אשר לו דמיון רב מאוד. הוא מדמין עצמו כמבוגר עובד בעל השפעה, לרוב הוא כוכב (זמר או שחקן) בדמיונותיו הוא מתחתן עם מפורסמות נוסע להופיע בארוויזיונים ועוד. רוב הזמן הוא מדבר על דמיונותיו ולא על המציאות בה הוא חי לא מתמודד כלל עם היום יום, לא מתיחס לנכות שלו אלא למציאות הדימיונית שיוצר. אין לי ספק שהמציאות הדימיונית היא מנגנון הגנה עבורו. ש' יודע בברור להבחין בין דמיון למציאות. אבל עדיין העניין הזה נראה לי ממלחיץ ולא נורמטיבי, כיוון שמבחינה כמותית הדמיונות שלו הם בכמות גבוהה מאוד, בפגישות שלי איתו הם תופסים נפח שלמעלה מ-90% מהזמן. כעת לאחר הכרות איתו אני הגביל את הזמן שהוא נותן להתעסקות עם העולם הדימיוני ואתן זמן להתעסקות בעולם המציאות. דבר נוסף הוא שאין זה תואם את השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. שאלתי היא האם יש מקום להערכה פסיכיארית. תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך
ד``ר אבי שפירא16/11/2008שלום לך
אין ספק שצדקת באבחנתך שמדובר במנגנון הגנה השומר באופן לא מודע על הערך של הילד. ילד שבורח לדמיונות, למשחקים עם כוחות על מבטא בעצם את חולשתו וערכו העצמי הנמוך. חשוב להפנות את הילד לאיבחון פסיכולוגי או פסכיאטרי כדי שניתן יהיה לבחון את מנגנוני ההגנה של הילד ולהתאים לו טיפול מתאים שיחבר אותו יותר למציאות והילד יהיה מחובר יותר רגשית לעצמו. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימיונות שמקורם בדימוי עצמי נמון
רוני17/11/2008בהמשך להתכתבותינו בעניין הילד עם הדמיונות הרבים שמקורם בדימוי העצמי הנמוך. ולהערכתי גם בעולם רגשי מאוד מפוצל בו הוא חי. אני בהחלט אמליץ להוריו לפנות להערכה פסיכיאטרית. אך כמו שאמרתי אני עבודת עם ש' אני המטפלת שלו באומנות. האם יש המלצות ודגשים לעבודה במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון
ד``ר אבי שפירא17/11/2008כפי שכתבתי לאחר איבחון מקיף ניתן לתת המלצות טיפוליות והדרכה לצוות החינוכי בהתאם. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)