התעללות מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעללות מינית
    אמנון
    29/11/2008

הבת שלי נערה בת 17 עברה התעללות מינית ממושכת כנראה מאז שהיתה בת 5או6 היאמאובחנת כסובלת מ-PTSD לפני כשבועיים המטפלת שלה עזבה והיא טרם התחילה טיפול אצל מטפלת חדשה בנוסף המתעלל שזו ממשפחתה יצרה איתה קשר טלפוני אני חזרתי הביתה מצאתי אותה במצב פלאש באק קשה מאוד אז החלטתי לקחת אותה למיון שם ראה אות הפסכיאטיר שלה ושחרר אותה לאחר כ שעה אך שאלתי הוא רשם במכתב השחרור נערה מאובחנת כסובלת מPTSD בנוסף לתסמינים -1 אישיות גבולית חוסר יציבות רגשית ונטיה להבעה עצמית שאלתי האם מה שרשם הפסיכיאטיר אישיות גבולית חוסר יציבות רגשית ונטיה להבעה עצמית זה בסדר או שהדבר יכול לפגוע בה ואז היא תראה כנערה לא שפויה ואז אלו שפגעו בה ינצלו את הדבר על מנת לחמוק מהעונש יש להוסיף שהפסכיאטר בתחילת המכתב שחרור רשם PTSD 300 ושם עיגול מסביב למספר 300 מה זה אומר אינני מבין בזה אך אני מפחד שיפגעו בילדתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעללות מינית

הוספת תגובה

• אישיות גבולית ו-PTSD

ד``ר אליהו סמואל
    29/11/2008

לאמנון שלום

אין הדבר שולל ולדעתי אין במכתב כל פגימה ביחס לטיעון הטראומטי.
    לפי הספרות האמריקאית, מספר לא קטן ממצבי האישיות הגבוליים מקורם בהפרעה טראומטית, ולהיפך. כלומר אירוע טראומטי יכול להיות בסיס להפרעה גבולית. בספרות יש טיעונים שונים ביחס לקשר בין התופעות, האם מדובר בסיבה או בתוצאה? אולם האסוציאציה בין התופעות די יציב.

כדאי גם להיות ער לעובדה שיש היום אי נחת מהביטוי "הפרעת אישיות גבולית". מקור הגדרת ההפרעה במונחים ותפיסת האישיות הפסיכואנליטית ובעוד הספרות התיאורית מתבוננת בהפרעה בכלים אחרים, בלבול המסגרות התיאורטי יוצר תמונה מעוותת. קיימת העדפה לכינוי "אישיות לא יציבה". אין ספק כי הכינוי אישיות לא יציבה מבטא ביתר עדינות את התוצאות של ההפרעה הבתר חבלתית שביתך עברה.
    מקווה ששורות אילו יישרו את ההדורים.

רצוי מאוד שתדבר עם הפסיכיאטר בסוגיה הזאת , וגם כי יהיה תיאום בין המטפלת והרופא.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו