מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה בשם אנאפרינילסיגל01/12/2008
שלום, אני אמא לשתי לדות בנות 10 ו 8, כשהבעיה הינה הילדה בת ה8. הילדה נולדה והתפתחה בצורה ריגלה לגילה. עם עלייתה לכיתה א' נכנסתי לתהליך גירושין מהיישם ביותר וכמובן לא הייתי פנויה אליה דווקא כשהיא עלתה לכיתה א' והייתה זקוקה לי. במהלך שנת הלימודים הילדה לא התקדמה מבחנת הלימודים - בבית הספר הפנו אותנו לרופא ילדים וכמובן התחלנו עם כל הבדיקות בין היתר איבחון פסיכו דידקטי. בעקבות האבחון ניתגלו בעיות במערכת המילולית לבין מערכת הביצועית , הילדה מתקשה בתחומים הקשורים לשפה, הבנה, הבעה, בעיות בזיכרון, בעיות גרפומוטוריות, בתחום הרגשי בלי בטחון וסף תסכול נמוכים. הילדה עברה בדיקות אצל קלינאית תקשורת+ריפוי בעיסוק+נוירולוג, נוירולוג המליץ על ריטלין והייתי נגד כי לדעתי הילדה לא הייתה איפר אלא חיה בבועה משלה, למרות זאת ניסינו וישר ראיתי כי זה לא מתאים כי הילדה הייתה מגיעה לבית הספר וכבר בשיעור הראשון מניחה את הראש על השולחן וישר הולכת לישון. לאחר כחודשיים הפסקנו, ולמרות כל התנגדויות שלי מאז האיבחו הפסיכולוגי הסכמתה לבצע לידלה בדיקה אצל פסיכיאטר. אכן ביקרנו אצל רופאה והרופא פסלה על סף את קשב וריכוז ולטענתה הילדה כלל לא סבולת מקשב וריכוש אלא מבעיות ריגשיות וחרדות ולא, כמו כן הילדה מאוד זקוקה ותלויה בי. למרות שהילדה שלי הינה ילדה שקטה יש לה לפעמים התפרצויות זעם, היא אינה מסוגלת להביעה את הבעיות שלה וישר מתחילה לצרוח. כמו כן היא מאוד תוחמת את גבולותיה בבית הספר ואם ילד פולש לשטח שלה היא ישר מתפרצת וכועסת. לאחר מכן היא מסוגלת להיסגר ולא להקשיב לאף אחד. הרופאה המליצה לנו על כדורי מרוניל, לאחר ההמלצה פניתי למרפאה עם מכתב תשובה והרופא נתנה לנו מרשם למרוניל אך בבית מרקחת קיבלנו תרופה בשם אנאפריניל ואכן זה היום השני שאני נותנת לילדה, יום למחר כבר שמעתי מהמורה כי הילדה הייתה מדהימה בבית הספר והשתתפה ולמדה ללא כל הפרעה. האם יכול להיות שכבר על היום הראשון רואים תוצאות? מה ההבדל בים שתי התרופות? הנושא מאוד מלחיץ אותי - בעצם האם הילדה תהיה זקוקה לכדור הזה כל הזמן? מה בעצם הכדור יכול לעשות? איך הוא יכול לשנות או לעזור לה? אודה לתשובתכם סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
ד``ר אבי שפירא01/12/2008אנפרניל ומרוניל הם תרופות מאותה קבוצה (טריציקלים) השפעתם בד"כ היא לא מיידית . אך יש הפתעות ברפואה. בכל מקרה בד"כ ילדים לא נוטלים תרופות לאורך זמן ויש תקופות שאפשר לנסות להפסיקם. הכל בתיאום עם הפסכיאטרית המטפלת. היא מכירה את הילדה ותוכל לייעץ לכם בנושא התרופתי אך סה"כ אתם צריכים להיות מרוצים שמצבה הכללי השתפר. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)