בן 18 עם התפרצויות זעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 18 עם התפרצויות זעם
    מור
    22/12/2008

שלום, בני בן 18 מאובחן כ- ADD. עד לפני כשנה היה ילד יחסית רגוע. סיים בגרויות בהצלחה וגם כיום הוא עובד (לקראת גיוס) בשתי עבודות וזוכה לשבחים. הבעיה מתחילה מהרגע שהוא נכנס הביתה. כל דבר שלא מוצא חן בעיניו הוא מגיב בקללות וצעקות ואין לו כלל מחסומים. בדרך כלל אנו מנסים להרגיע את העניינים מהר והכל חוזר לשגרה אך אנו חשים שאין לנו אפשרות לפתוח את הפה ולהעיר לו על שום דבר. אחת למספר חודשים הוא מקבל "התקף זעם" שבו הוא מחטיף מכות לאחיו בן ה- 15, שובר כלים בבית, מעיף דברים על הקירות, מקלל, ופשוט "משתגע". בשבוע שעבר שכנים הזעיקו את המשטרה מכיוון שחשבו שקרה אצלנו אסון. אני מתלבטת בתגובה שלי כלפיו: האם אני צריכה להגיב מתוך רוגע וסלחנות כי יש לו בעיה אוביקטיבית או אולי לנהוג בתקיפות ואף להעיף אותו מהבית כשהוא מגיב בהתפרצות זעם? מצד אחד אני מרגישה שכשאני רגועה זה מתפרש אצלו כחולשה. מצד שני תגובה "חזקה" מצידי כמו לא לכבס את בגדיו או לא להכין לו אוכל אהוב, יכולה לגרום לו אולי להקצין את התנהגותו השלילית. מה עושים?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 18 עם התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התקף זעם גיל 18

ד``ר אליהו סמואל
    22/12/2008

למור שלום

איני סבור שיש פיתרון בית ספר למקרה שהצגת.
    תגובות אילו חייבות להבחן באופן מעמיק שכן יתכן והן קשורות למצב מתח הקשור לבעיות גיל ההתבגרות או לגיוס לשירות צבאי ואולי סיבה אחרת.
    שינוי אפשרי רק באם ניגע במקור החרדה.

אמירה חינוכית זאת או אחרת נחוצה אולם היא אינה תחליף לשיחה עם איש מקצוע. אין להשתהות מאחר והתרחשות דומה תחת שירות צבאי עלולה להזיק.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו