מעבר לטקסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לטקסים
    משה
    28/12/2008

בני בן 17 אובחן שיש לו או סי די. מלבד מחשבות אובססיביות רבות ומעט טקסים הוא גם התנתק לפעמים כדי לא להשתגע. כיום, לאחר שהוא עבר מפרוזק שלא עזר לאנפרניל, הוא מרבה לעשות טקסים, במיוחד לפני השינה, דבר שלא היה קודם, אבל הפסיק להתנתק. האם זה "מעודד"? כלומר, זה שלב טוב יותר משלב ההתנתקות? האם זה אומר שהתרופה משפיעה עליו לטובה? יש לציין שהוא גם לוקח רספרידל 1 מ"ג בתוספת כרגע ל50 מ"ג אנפרניל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לטקסים

הוספת תגובה

• כפייתיות -שינוי בדפוס.

ד``ר אליהו סמואל
    28/12/2008

לרינה שלום

פשר ההתנתקות לא ברור לי.
    מאחר והיקף הפעילות העוסקת בכפייתיות הצטמצמה, הרי יש בכך שיפור.
    אפשר כמובן לעלות במינון, אני מניח שהרופא המטפל ישקול זאת.

יש לזכור, כפי שאני מקפיד לחזור בתשובות אחרות, שטיפול שהינו רק בתרופות ללא טיפול בין אישי מפחית ביעילות הטיפול התרופתי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשר ההינתקות

משה
    28/12/2008

"הינתקות" היא תוצאה של תחושת ההצפה על ידי המחשבות האובססיביות עד קושי להישאר בקשר עם המציאות החיצונית, תחושה שההצפה הרגשית של המחשבות היא בלתי נסבלת וכל שנשאר זה "לא לחשוב על כלום" (מה שאנו קוראים לעיתים "טקס" מנטלי). ואז שוב אני שואלת, האם יש כאן משום "הקלה" בכך שבני הפסיק להתנתק, אבל יותר טקסים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שיש הקלה.

ד``ר אליהו סמואל
    30/12/2008

אבל יש עוד דרך, אפשר לשאול את הילד האם קיימת אכן הקלה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו