מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לטקסיםמשה28/12/2008
בני בן 17 אובחן שיש לו או סי די. מלבד מחשבות אובססיביות רבות ומעט טקסים הוא גם התנתק לפעמים כדי לא להשתגע. כיום, לאחר שהוא עבר מפרוזק שלא עזר לאנפרניל, הוא מרבה לעשות טקסים, במיוחד לפני השינה, דבר שלא היה קודם, אבל הפסיק להתנתק. האם זה "מעודד"? כלומר, זה שלב טוב יותר משלב ההתנתקות? האם זה אומר שהתרופה משפיעה עליו לטובה? יש לציין שהוא גם לוקח רספרידל 1 מ"ג בתוספת כרגע ל50 מ"ג אנפרניל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות -שינוי בדפוס.
ד``ר אליהו סמואל28/12/2008לרינה שלום
פשר ההתנתקות לא ברור לי.
מאחר והיקף הפעילות העוסקת בכפייתיות הצטמצמה, הרי יש בכך שיפור.
אפשר כמובן לעלות במינון, אני מניח שהרופא המטפל ישקול זאת.
יש לזכור, כפי שאני מקפיד לחזור בתשובות אחרות, שטיפול שהינו רק בתרופות ללא טיפול בין אישי מפחית ביעילות הטיפול התרופתי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשר ההינתקות
משה28/12/2008"הינתקות" היא תוצאה של תחושת ההצפה על ידי המחשבות האובססיביות עד קושי להישאר בקשר עם המציאות החיצונית, תחושה שההצפה הרגשית של המחשבות היא בלתי נסבלת וכל שנשאר זה "לא לחשוב על כלום" (מה שאנו קוראים לעיתים "טקס" מנטלי). ואז שוב אני שואלת, האם יש כאן משום "הקלה" בכך שבני הפסיק להתנתק, אבל יותר טקסים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שיש הקלה.
ד``ר אליהו סמואל30/12/2008אבל יש עוד דרך, אפשר לשאול את הילד האם קיימת אכן הקלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)