שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אמא
    07/01/2009

יש לי ילד בן 5 שאובחן כ- ADHD. לאחרונה הוא נוהג להכניס יד מתחת למכנסיו, ואני מעירה לו ומבקשת להפסיק. היום היה קטע מוזר - בא חבר לבני הבכור והילד בן 5 ניגש ופעמיים הוריד לידם את המכנסיים. פעם אחת הוא הראה להם את ישבנו ופעם את הפין. הוא צחק על זה. הערתי לו והוא הפסיק. זה נראה לי מאוד מוזר. יכול להיות שבגן ילד אחר עשה לו משהו לא תקין? מאיפה הרעיון הזה?זה יכול להיות שילד סתם יעשה את זה?אציין שמעולם לא ראיתי אותו עושה משהו מיני לאחיו או לחברים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התענינות מינית או גירוי לא תואם(5)

ד``ר אליהו סמואל
    07/01/2009

לטלי שלום

המצב מורכב , ניתן לפרש את המציאות כחקירה והתעניינות מינית ואפשר לפרשה כחשיפה מינית לא תואמת וגירוי יתר.
    לצורך זאת מן הראוי לבצע הערכה מקיפה. יתכן והאם רגישה למצבים אילו, ויתכן ומדובר באמת בגירוי לא תואם ועודף.
    מאחר הסוגיה מטרידה אותך עדיף לפתור את השאלה בפניה לאיש מקצוע המתמחה בתחום לצורך הסרת הספק.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי להבין יותר

אמא
    07/01/2009

העובדה שבני מכניס יד מתחת למכניסיו הטרידה אותי ואז הגננת אמרה לי שהרבה ילדים עושים זאת. האם העובדה שהוא הוריד את מכנסיו וצחק מזה מהווה עילה לחשד מפחיד כזה? (הוא מעולם לא "תקף" מישהו או יצר מגע עם ילד אחר או משהו כזה) האם לדעתך יש כאן חשש אמיתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    08/01/2009

לאמנון שלום

הגננת העבירה מסר מרגיע מאחר וזה באמת המצב השכיח.
    דאגת הורה הנשנת וחוזרת אינה יכולה להפתר במילת הרגעה של משפט או שנים.
    אכן בסבירות יתכן ומדובר באירוע נורמטיבי אולם יתכן וגם אחרת , לכן יש לבחון את המצב גם בכלים נוספים .
    יש להסיר טורדנות הורה בדרך מקצועית ולא רק ללכת על דרך הסבירות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו