מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיקים לאחר הפסקת ריטלין של 3 ימים באלה11/01/2009
בני בן 6.5 פנינו לנירולוג ילדים לגבי קשב וריכוז דוח גננת שקשה לו להתרכז לא היפר אך תמיד זקוק לתיווך וחיזוקים התחלנו ריטלין 10 מג והחלו להופיע טיקים חזקים בראש תנועות מצד לצד הפסקנו את הריטלין היום שבוע אחרי ויש עדיין טיקים ותנועות פה ולפעמים כתפיים חשוב לצין שלפני הריטלין היו טיקים בקטנה שרופא המשפחה אמר לא להתיחס הנירולוג החליט לתת חצי כדור קלוניריט למשך שבועיים ולהעלות ל1 כדור למשך 3 חוד את האמת אני לחוצהולא נתתי את החצי כדור אני מבקשת תשובה האם לחכות שהטיקים יעלמו לבד או להתחיל חצי כדור אני בלחץ וזה ממש מפחיד אותי כל התהליך בבקשה תשובה אפילו עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוניריט
ד``ר אבי שפירא12/01/2009CLONIDINE (CLONNIRIT)
קלוניריט היא תרופה שעובדת על המערכת האדרנרגית . התרופה בעצם משפיעה על הפרשת הנור- אפינפרין משפרת את התיקשורת בין עצב לעצב במקומות שונים במוח. (נור- אפינפרין הוא נוירוטרנזמיטר וידועים כיום מספר רב של נוירוטרנזמיטורים שהמפורסמים שבהם הם הסרוטונין, אצטיל- קולין, דופמין, נוראדרנלין.
מערכת העצבים האדרנרגית קשורה באפן רחב עם מספר רב של איברים בגוף למשל הלב, הראות,ובלוטות המפרישות הורמונים.
קלונידין גורם לירידה בלחץ דם , אגב יותר במבוגרים מאשר בילדים. הפסקה פתאומית של התרופה במיוחד בעת לקיחת מינון שאינו נמוך (כגון 6 כדורים של 0.025 מ"ג) יכולה לגרום לעליה בלחץ הדם (ריבאונד – לא הריבאונד מריטלין) . ניתן לעלות במינון התרופה באפן הדרגתי עד לקבלת השיפור הקליני.
קלונידין היא תרופה קיצרת טווח – עובדת בערך כ- 4 שעות בילדים ולכן יש ילדים שזקוקים ליטול אותה עד 4 פעמים ביום. אני אישית ברב הילדים נותן אותה 3 פעמים ביום.
בארה"ב קיימת חלופה בשם גואנפצין (טנקס) אשר אינה כה קיצרת טווח וניתן לתת 1-2 ביום.
בארה"ב יש גם קלונידין בצורת מדבקה (SKIN PATCH )-החומר מופרש בהדרגה אולם בגלל רגישות בעור לא משתמשים בה הרבה.
משתמשים בקלונידין למטרת הפחתה בטיקים, יש לה אפקט מסויים בשיפור הקשב אם כי לא כמו השפעת הריטלין, משפר קשיי שינה, מפחית התקפי אלימות.
קלונידין ניתן בשילוב עם תרופות אחרות כגון ריטלין, מייצבי אפקט כגון דפלפט ,טגרטול, טופמקס ותרופות אנטי דכאוניות שונות כגון סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ואחרים.
כמובן יש צורך במשנה זהירות, ומעקב רציף וקבוע כשניתנים שילובי תרופות.
תמיד מתחילים במינון נמוך תוך ניטור לחץ הדם והדופק. בהתחלה ניתנת התרופה בערב תוך ניצול האפקט הסדטיבי .(גורם סדציה , עייפות) ובאמת ילדים הסובלים מ-ADHD אשר חלקם סובלים גם מקשיי שינה או שהריטלין גרם לבעיית שינה , יכולים להנות מהקלונידין. בד"כ הילד זקוק ל 2 כדורים של 0.025 מ"ג כחצי שעה לפני השינה. במחקרים שבוצעו בארה"ב נמצא שלאורך 3 שנות טיפול בקלונידין 80% מהילדים עם קשיי שינה השתפרו ביותר. הבעיה שקיימת היא הסבילות TOLERANCE) ) לאפקט הסדטיבי ולכן המינון הממוצע עלה ל 0.15 מ"ג לפני השינה.
קלונידין עלול לגרום גם לאיריטביליות ודיכאון. מ-0.4 מ"ג ומעלה יכול להיגרם בלבול CONFUSION) ) ולכן מומלץ לא להגיע למינונים כאלו אך בהחלט ניתן להגיע למינונים גבוהים כגון 0.3-0.4 מ"ג ביום . רב הילדים יהנו במינונים נמוכים יותר ולא חייבים להגיע למינון הזה.
לאחרונה היה דיווח ש –3 ילדים אשר קיבלו קומבינציה של קלונידין ותרופות אחרות מתו מסיבות בלתי ידועות אולם המומחים שבדקו את המקרים הללו הגיעו למסקנה שככל הנראה לא הקלונידין הוא האשם במותם והיו סיבות אחרות לכך. צריך לזכור שהקלונידין היא תרופה יחסית בטוחה ולא נמצאו תופעות לוואי קשות בשימוש ארוך טווח.
חשוב תמיד לזכור לא להפסיק את התרופה בבת אחת אלא בהדרגה כדי למנוע את תופעת הריבאונד (עליה בלחץ הדם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים
ד``ר אבי שפירא12/01/2009לאמא המודאגת
יש אחוז קטן של ילדים שריטלין מחמיר אצלם טיקים והחלט כדאי לשקול תרופות אחרות כגון סטראטרה.לעיתים טיפול בהחתת המתח והחרדה מפחית את הטיקים. טיקים מטיבעם מאד מושפעים ממתח ולכן ברוב המקרים דווקא מתן ריטלין יכול להפחית את הטיקים מאחר והילד מפוקס יותר, מרוכז יותר , פחות בלחץ וכל זאת משפיע על הפחתה בטיקים. אני חושב שכדאי לאבחן באופן מקיף את הילד ולטפל בקשיים ולא לחכות שסימפטומים יחלפו מעצמם.הרופא המטפל הוא הכתובת , חיזרו אליו, התייעצו אתו וגבשו עמדה טיפולית מקיפה וכוללת כדי לעזור לבנך. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים לאחר ריטלין
אלה27/04/2010שלום זאת שוב אלה חוזרת אלייך לאחר שנה וחצי
נתתי לבן שלי 3 כדורי ריטלין 10 מג בלבד ומאז החלו טיקים חזרנו לנירולוג שהתנהג בזילזול ולא נתן הסבר מה זה טיקים למה ומה עושים פשוט רשם קלורינט מהלחץ וההסטריה שלי לא רציתי לפגוש נירולוגים והלכתי לטיפול טבעי שם בני קיבל אוליגו של טבעוני שזה הפחית אך לא העלים את הטיקים היום שנה וחצי אחרי ועם טיפול פסיכולוגי לעצמי לאחר שהאשמתי את עצמי שנתתי לילד ריטלין ובגללי זה קרה הצלחתי להבין שטיקים קייימים בגוף והריטלין חשף אותם
שאלה האם בכל מצב הטיקים היו מופיעים גם ללא מתן הריטלין?
נכון להיום הטיקים די משתנים עיניים.צאוור חיכוך בגרון תנועת ראש קופצני כל סוג של טיק בערך 3 שבועות וישנם תקופות ללא טיקים
ביקשתי בדיקת EEG בשינה האם זה יעזור להבין ממה הטיקים ולמה או פשוט כדי לזה ולהמשיך טיפול טבעי או לגשת לטיפול תרופתי שזה לא יתקע
מה ההמלצה והאם יש קשר לבעיית קשב וטיקים בני לומד בכיתה קטנה בבהס רגיל זאת הייתה בקשתי בגלל הטיקים אך המורה אומרת שהוא חכם נבון אך יש בעיית קשב וריכוז
אני מפחדת לחזור לטיפול בבעיות הקשב בגלל טיקים מה עושים מה נכון אני רוצה שבני יצליח הוא ילד מדהים ורגיש ברמות ולא היפר אקטבי נכון שרשמתי בלי סדר את השאלות פשוט זה מה שיצא לי מהלב
קראתי גם על טורט שלפי הסימנים ....נראה כך אבל תבין הכל התחיל מ 3 יח כדור ריטלין בגיל 6.4 ומאז אני חייה רק במאמרים תפילות ובקשות לבחור לבני את הטיפול הנכון ללא פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה פסכיאטרית מחודשת
ד``ר אבי שפירא01/05/2010בד"כ ריטלין לא גורם לטיקים אלא במקרים נדירים . בד"כ הפרעת הטיקים היתה מופיעה גם ללא מתן ריטלין. אך כיום זה לא משנה צריך לטפל בבעיה נכון להיום ולהתמודד עם הקשיים של היום. אין מה לבכות על חלב שנשפך. ללכת הלאה ושעה יפה אחת קודם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין וטיקים
גלית14/05/2013ד"ר שפירא שלום
בני בן 6.5 ממאובחן ב ADHD ובעיות רגשיות החל לקחת ריטלין לפני כארבעה חודשים.
לאחר התחלת הריטלין החלו להופיע טיקים ( עיניים, ראש , כתף בהתחלה גם קולות שחלפו) מינון הריטלין הספיק לשעתיים בלבד, ולאחר שהוגדלה כמות הריטלין הטיקים החומרו עד כדי עיוות באיברי הגוף, רקיעות ברגליים. לפני כחודש הופסק הריטלין באישור רופא, הטיקים פחתו משמעותית, אך בבית הספק הילד לא משתף פעולה . הומלץ לנו על רספרידל בשילוב ריטלין, אך ממה שקראתי רספרידל מטפלת בחרדות, האם יעיל יותר קלוניריט בשילוב ריטלין? או רספרידל בשילוב ריטלין? רצוי לציין שעם הריטלין היה שיפור ניכר הן בבית הספר והן בבית מכל הבחינות.מהם תופעות הלוואי של הקלוניריט?האם יש תרופה נוספת מעבר לריטלין לטיפול בהפרעות קשב?
אמא מודאגת - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין וטיקים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/05/2013לגלית שלום
אני מקווה ששאלת את השאלות האילו את הרופא המטפל בבנך. האפשרויות שאת מעלה בהחלט אפשרויות. אולם ההחלטה הסופית תלויה בסוגיות רבות שהרופא שלך אמור להכיר ולהתחשב.
יש גם אפשרות שהילד לא יקבל טיפול בכלל. לא נותנים תרופה בכל מחיר...
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטריה של הילד
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)