מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה פשוטה-תסמינים שלילייםמשה14/01/2009
האם היא יכולה להיות מלווה בטקסים ובמחשבות טורדניות? האם זה שכיח? ואם כן, איך יודעים שזו סכיזופרניה פשוטה ולא או סי די, מה מבדיל ביניהם? שהרי גם כשיש או סי די יש ירידה במוטיבציה, יש התרחקות חברתית, יש הסתגרות, יש ירידה בהתמודדות ובאנרגיות, כי המחשבות הן מתישות והטקסים מבישים. אז איך יודעים להבחין? האם יש בכ"ז קטליזטור מובהק שמציין זה או סי די וזו סכיזופרניה פשוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקיזופרניה מלווה ב OCD
ד``ר אבי שפירא14/01/2009בהחלט מירב זה לא נדיר שיש עירבוב של סימפטומים ומחשבות טורדניות וטקסים מופיעים גם בסקיזופרניה. ההבדל הוא לא תמיד ברור לחלוטין. בסקיזופרניה יש גם מחשבות שווא שאין בהפרעה כפייתית. אך לא תמיד כל מטופל ניתן להכניס ל"קופסה אבחנתית" ברורה . אגב אני אישית חושב שלא משנה האבחנה , חשוב מה התפקוד , מה היכולות בפועל, האם האדם עצמאי ועובד וכו' זה מה שקובע ולא שם האבחנה. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שפירא
משה15/01/2009האם במחשבות שווא אתה מתכוון להזיות? שזה אין לי, או שאתה מגדיר מחשבות שווא כדבר אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבת שווא זה לא הזיות
ד``ר אבי שפירא15/01/2009הזיה (הלוצינציה) היא מצב שבו אדם חווה חוויה שאינה קיימת במציאות. (ראיה , שמיעה , ריח )
מחשבת שווא היא סוג של הפרעת חשיבה המתבטאת בקיום מחשבות מוטעות, שאינן מקובלות מבחינה תרבותית. את בעל מחשבות השווא לא ניתן לשכנע באי-נכונותן. מחשבות שווא הן מאפיין של מצב פסיכוטי.
קיימים מספר סוגים של מחשבות שווא:
מחשבות שווא של רדיפה או פרנויה: האדם משוכנע כי מישהו רוצה ברעתו או מנסה לפגוע בו. לדוגמה: "אבא מכניס כל ערב רעל אל תוך האוכל שמגיש לי".
מחשבות שווא של יחס: מתן משמעות מיוחדת לגירויים נייטרליים. למשל: "הקריין בטלוויזיה פונה אליי", או: "מכונית שנסעה ברחוב אותתה - זהו אות מאלוהים שאני דובר אמת!"
מחשבות שווא סומאטיות: האדם משוכנע שיש לו בעיה גופנית כלשהי, ולא ניתן לשכנעו בטעותו. הדבר שונה מחולה היפוכונדריה אשר חושש שמא יש לו בעיה גופנית, אך אינו משוכנע בכך.
מחשבות שווא ארוטומניות: האדם משוכנע שמישהו, בדרך-כלל אישיות מפורסמת, מאוהב בו.
מחשבות שווא של גדלות: האדם משוכנע שיש לו יכולות מיוחדות, למרות שלא הוכשר בתחום (כגון: הוא יכול להרצות במתמטיקה באוניברסיטה, למרות שאין לו בגרות במתמטיקה), או הוא משוכנע שיש לו תפקיד מיוחד (למשל: "אני שליח מטעם ראש הממשלה למשא ומתן עם סוריה").
מחשבות שווא ביזאריות: האדם משוכנע בעובדות שאינן יכולות להתקיים במציאות, לא לגביו ולא לגבי אף אחד. למשל - "אני בן של חייזר", "אני דוד המלך", "בגב שלי זוג עיניים. הן מאפשרות לי לראות את המתרחש מאחור מבלי להפנות ראש או להסתובב".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות.....מחשבות...
משה15/01/2009איך מבחינים בין חשיבה מאגית שמאפיינת או סי די , דהיינו שיש קשר בין תופעות, תופעה אקרעית היא "סימן" שמשהו יקרה. למשל - שמעתי צפירה של מכונית, סימן שהכל יהרס וכו. לבין ,כפי שציינת, מחשבות שווא של יחס, מתן משמעות מיוחדת לגירויים נייטרליים. למשל: "הקריין בטלוויזיה פונה אליי", או: "מכונית שנסעה ברחוב אותתה - זהו אות מאלוהים שאני דובר אמת!" האם בזה שבראשון אני מאמין שזה מטופש, ובשני אני מאמין שזה וודאי? אבל החשיבה האקראית הזאת גורמת לי ל"התחרפן", לעלייה ברמת החרדה, באותו הרגע זה משגע אותי! רק לאחר הרגיעה אני משכיל להבין שזה מטופש, וגם לא תמיד. מה דעתך דר שפירא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיעוץ בפורום אינו תחליף למעקב רפואי
ד``ר אבי שפירא16/01/2009מירב אם תקראי באופן מעמיק את תשובותי תראי שיש תשובות לשאלותייך ופרט לכך קשה להיכנס לדקויות באינטרנט . אני מציע לך לחזור לרופא שלך ולדבר אתו על כל מה שדיברת עליו כאן בפורום . אני בטוח שהוא יוכל לעזור לך הרבה יותר מאשר רופא שלא מכיר אותך. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שפירא
משה18/01/2009הפסיכיאטר שלי "נעול" על כך שיש לי או סי די, ואם הייתי שואלת אותו את כל שאלות הללו, הוא היה מרגיש שאני מערערת על מקצועיותו ואבחנתו, הוא לא מקבל בברכה את הקושיות שלי, וזאת למרות שאני באה אליו באופן פרטי ומשלמת לו הרבה. זו הסיבה שאני פונה אלייך בפורום, ולא רק אלייך, אין לי כח להחליף פסיכיאטר, גם ככה אני בתשישות מוחלטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)