מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזיות לילד בן 8ד``ר אליהו סמואל14/01/2009
שלום רב, בני בן 8 היה חולה (צינון, חום) לפני כחצי שנה. בזמן המחלה התעורר בלילה והיו לו הזיות. זו היתה הפעם הראשונה שקרה דבר כזה. הוא הסתובב בבית, היה קשה להרגיעו, ונראה כאילו הוא שומע דברים שאינם באמת. ייחסנו זאת למחלה. אך גם לאחר שהבריא, קרה שהתעורר בלילה באותו האופן. עם הזמן תדירות ההתעוררויות פחתה. עתה, הוא חולה שוב (עם חום), ושוב התעורר עם הזיות. כשחיבקתי אותו הוא אמר "אני מבין אני מבין, יש לי הזיות", אבל רעד, והיה קשה להרגיעו.
האם זה נשמע מצב נורמלי, או דורש בירור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה
ד``ר אבי שפירא15/01/2009שלום לך
זה לא נדיר שבעת מחלת חום גבוה יש השפעה על המוח ובהחלט הזיות יכולות להופיע. אם ההזיות נשארות גם לאחר שהילד הבריא יש צורך בבירור גם נוירולוגי וגם פסכיאטרי. אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות
שקד29/01/2009גם אני חוויתי הזיות, את לא צריכה לדאוג מזה כי זה לא גורם לכלום, וגם לי זה קורה לעיתים גם כשאין לי חום.. אבל ההרגשה שונה, כשאתה הוזה, יש חלק, קצת לפני ההזיה עצמה- שאתה מרגיש הכל שונה, אי אפשר לתאר את זה במילים, כמו תקליט של השיר המהיר בעולם על המהירות האיטית בעולם, הכל בצעקות אבל כל כך חלק, כמו שכלבים שומעים קולות כל כך גבוהים עד שאנחנו לא מסוגלים לשמוע אותם, אז זה כל כך גבוה עד שזה נשמע חלש.. גם רואים הכל עם פלאשים, וזה חלק מפחיד.. מאז כשהרבה אנשים מדברים בבת אחת זה גורם לי להשתגע, ההזיה עצמה שונה, היא בהתחלה כזו ואז אתה גם מתחיל לדמיין דברים שלא קורים, כל אחד רואה משהו אחר, אני חשבתי שפוצצתי את הבית, אני לא זוכרת כלום, המשפחה שלי אמרה לי מה קרה ובכל מקרה לא הבנתי, ההזיה הראשונה שלי הייתה כשהייתי בת 10 בערך אבל גם לפני זה היו לי את החלקים שלפני.. אין לך ממה לדאוג, רק תנסי להרגיע אותו ולהגיד לו שזה לא קורה- ואם הוא לא מאמין תגידי לו שאת לא כועסת, או משהו בסגנון, אני הכי פחדתי שאמא שלי תכעס כי פוצצתי את כל הבית.. התגובה שלך רוב הסיכויים מפחידה אותו יותר מהסיטואציה עצמה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות מטלויזיה
ד``ר אליהו סמואל19/02/2009ללה שלום
אני מניח שזאת שאלה ולא קביעה מקצועית.
יש תופעות אפילפטיות מסוימות המושרות למראה תוכנית וריצוד טלויזיה. לא ידוע לי מהספרות הרפואית האקדמית על הזיות כתוצאה מצפיה בטלויזיה.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
בר23/07/2009רציתי לדעת, מה שתיארת על הקולות החזקים-חלשים והשגעון שנוצר שהרבה אנשים מדברים באותו זמן וההרגשה שאת לא יכולה לתאר נשמע זהה למה שאני מרגישה.
גם לי יש מידי פעם הזיות ורציתי לשאול אם התחושות באות מיד לפני ההזיות או גם במהלך היום כשאין הזיות ואם עשית משהו בנוגע לזה.
דרך אגב, אני לא בטוחה אבל יכול להיות שההודעה נשלחה יותר מפעם אחת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות ואולי בלבול
ד``ר אליהו סמואל23/07/2009לבר
שאלתך לא ברורה
אולם הרושם שלי שאת מתכוונת למצבי בלבול מנטלי (תודעתי) שהם מצב פנימי שאין לו התיחסות לסביבה. העוגן של התחושה מצוי בתודעה של האדם. בהזיות יש תחושה שהמציאות הדימיונית קבלה צבע ולבוש והופכת להיות חיצונית וממשית. כלומר שומעים קול ממשי או רואים דברים כאילו ממשים אולם במציאות הם לא קיימים.
מקווה שהבהרתי
דר סמואל אליהו
פסייכאטר ילדים ונוער
עמי במכון לפסיכואליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת
בר24/07/2009אם יש קשר בין הדברים
קראתי על בלבול מנטלי ואני לא חושבת שלזה התכוונתי.
והזיות אני כמעט בטוחה שיש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ענין סמנטי או תיאורטי
ד``ר אליהו סמואל24/07/2009לבר שלומות
אני לא מתכוון להזיות במובן של הזיות לפי המינוח העממי.
הכוונה להלוצינציות. במובן המקצועי.
להפרעה זאת משמעות רפואית מדויקת היא בעלת השלכות על התפקוד הכללי ותפקוד מוחי.
מקרים אילו חייבים להבחן ללעומק ולהגדרה נאותה וקישורם למכלול ההתנהגות של האדם.
יש הבדל בין מצבי אשליה --בלבול---- והזיות. כולם הפרעה בתפיסה אולם הם שונים בהקשר של המצב הרפואי. יש לבדוק את פרקי זמן ההופעה. תדירותם. אופיים ובמיוחד באם קיימת הפרעה נלוות ובמיוחד המצב התפקודי.
במידה וההזיה קשורה לסבל או הפרעה תפקודית אז יש לגשת בהקדם לרופא המבין בכך ולמנוע התדרדרות. לא אפחיד אולם הזיות יכולות להיות למשל מצב מבשר של גידול במוח - ולא ליצור פאניקה התופעה נדירה.
במידה והתופעה אינה מפריעה כלל, רצוי גם לגשת לרופא נוירולוג או פסיכיאטר מאחר ותופעות נוירולוגיות או מנטליות יכולות לצוץ בהמשך.
הדיון בתופעה אינו סמנטי אלא הינו ביטוי לסימפטום אשר יכול לסמן מחלה קלה וגם קשה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות קוליות
אני24/07/2009לפעמים אני שומעת הזיות קוליות.
לא בדיוק מדברים אליי דברים של שיחה אלא יותר דברים סתמיים בלי שום סיבה.
הבעיה היא שאני מפחדת לעשות כמעט כל דבר ולא נשארת לבד
דיברתי עם עובדת סוציאלית והיא הגיעה למסקנה אחרי 2 פגישות איתה שעירוב פסיכיאטר יכול להיות טוב.
המצב רציני? הבעיה היא שאני לא בטוחה אם אלו הזיות או דברים שאני שומעת ואמיתיים וחושבת רק שאלו הזיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל25/07/2009הזיות מהסוג הגרוע מתרחשות ללא שיפוט .כלומר קיים ביטחון מירבי שהן אמיתיות למרות שהן מדומינות.
יש גם מצבים דמויי הזיות שם השיפוט יותר ברור וקיימת אפשרות להפרדה בין הדימיוני והמציאותי.
בכל מקרה צריך לגשת לאיש מקצוע לבחון את הסוגיה מאחר והיא גורמת להפרעה בתפקוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)