מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?ענת01/02/2009
בן 6, מאובחן ADHD, עם ציונים גבוהים בנושא של "מרדנות" ו"יחסים חברתיים". טרם הצלחנו להתאים מינון: מאחורינו ריטלין רגיל, ריטלין LA 20 מג'. ניסינו במשך 10 ימים, כ- 3 ימים היה יותר רגוע, אפילו אפטי. לאחר מכן התפרצויות וכעסים חזרו. היום שלחנו לגן ללא תרופה, היה בסדר, גם מהצהרון קיבלנו דיווחים חיוביים. אבל בערב קרתה תקרית שגרמה לי לכתוב כאן: הבטחתי צפיה בסרט במידה ותהיה התנהגות ראויה ( מדובר ב- 3 ילדים). לצערנו, התנהגותם של שלושתם יצאה מכלל שליטה. הודעתי כי היום לא יהיה סרט אלא נקריא רק סיפור לפני השינה. ילד ADHD שלי בהתחלה כעס יחסית בשקט ואז אמר בהפרש של 10 דקות משפטים איומים 1. אם את לא מדליקה טלויזיה, אני קופץ דרך החלון". 2. את אמא סתומה, אני ארים אליך סכינים". אני פשוט המומה, בוכה ללא הפסקה וכאן השאלה החשובה: ביום רביעי יש לנו ביקורת במרפאה בה אובחן כסובל מ- ADHD. מצד אחד אני חייבת לספר על המשפטים שהשמיע ( גם אם זה ברגע של כעס),גם לחשוב על התאמת/שינוי מינון/תרופה. מצד שני אני פשוט מפחדת שאחרי שאספר זאת, יקחו ממני את הילד ויאשפזו אותו בכפיה בבית חולים פסיכיאטרי כלשהו. אנא, בבקשה, האם אם אני מתארת בכנות את המצב, עלולים לקחת ממני את הילד לאשפוז בכפיה? אציין כי מדובר בילד עם נשמה ענקית,אינטליגנטי, אהוב ומאוד מתוק שברגעים של כעס והתפרצות ( וגם עייפות ורעב) כלל לא שולט בעצמו. אחר כך הוא בא, מתנצל ונראה לי בכלל לא מבין למה זה קורה לו.אחרי שאמר זאת, נכנס למיטה ונרדם באותו רגע. סליחה על האורך ועל הבלבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לספר לרופא הכול?
ד``ר אליהו סמואל01/02/2009למורן שלום
אני מבין את דאגותיך...
יש להבין שלא לוקחים ילד מחיק הוריו סתם ככה ובוודאי לא על דברים מהסוג שאת כותבת.
תפקיד הרופא להתאים טיפול לילד. יתכן והילד קלט את רגישותך והוא מנצל אותה.
בגיל זה ילדים לא מתאבדים בדרך כלל והאמירות הינן בעיקר ככלי תקשורת או חיקוי.
אגב, לבנך הפרעת קשב וריכוז המשולבת עם הפרעה נוספת. חיוני לזהות את ההפרעה הנוספת ולהציע טיפול מתאים.
אל לך לדאוג, אמירת המידע חיונית להתאמת הטיפול.
חשוב שוב להדגיש כי פנייתך מדגישה שוב לכל הקוראים העוקבים אחר השאלות כי טיפול תרופתי לילד מחייב גם הדרכת הורים וליווי צמוד של איש המקצוע.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות תשובתך שאלת הבהרה
ענת02/02/2009קודם כל, תודה על התשובה. דבר נוסף ואולי החשוב מכל: אנחנו אחרי 2 נוירולוגים ו- 2 פסיכיאטרים. נוירולוגים לא היו בטוחים לגבי הגדרתו כ ADHD, פסיכיאטרים דווקא כן. אף אחד מהן לא זיהה שום הפרעה אחרת. גם אני מרגישה או שמדובר ב- ADHD מורכב או שאכן יש משהו נוסף שלא מזהים. אם הרגשת רק לפי ההודעה שלי שאכן יש משהו, מה עלי לומר לרופא שאגיע אליו? איך אני אכוון אותו שיש עוד משהו? אני אישית לא מסוגלת מבחינה נפשית לפנות לרופא חדש והתחיל הכל מחדש. אבל, האם ניתן לקבל רמז כלשהו לאיזה כיוון של הפרעה ללכת? OOD? אספרגר? מרוב קריאה בפורומום אני כבר "מלבישה" עליו הכל ובטוחה שגם זה לא נכון לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל03/02/2009לענת
כמאמר חזל " עשה לך רב" כך גם ברפואה. כלל נקוט על הרופאים ובמיוחד בפסיכיאטריה שאין אחידות באבחון ורצוי ללכת אחר איש מקצוע אחד. ריבוי רופאים יוסיף מכאוב ובלבול. גם אתרי האינטרנט מבלבלים מאחר וההתיחסות חלקית ולעולם המתואר באינטרנט לא יתאים למציאות.
כמובן שחשוב לומר את כל העולה על דעתך לאיש המקצוע. מידור רק יזיק.
ואשר לאבחנה נוספת ,התכוונתי שלפי התאור כנראה מדובר באבחנה נוספת אולם לא חליפית. כלומר מדובר בשתי אבחנות והאחת מהן היא קשב וריכוז.יהיה זה לא אחראי באם אציין באופן מפורט את השערתי.
אוסיף עוד עקרון ,שלצערי אינו מודגש באתרי האינטרנט השונים . כיום, האבחון הפסיכיאטרי מאוד ראשוני ולא מפותח דיו- קיימות ווריאציות לדפוסי התנהגות שונים אשר נושאים אותם תגי אבחון.
אנו כיום טובים יותר בהערכות וניתוחי מקרה .כלומר, בגזירת איפיוני התנהגות, ניתוח הרקע להתפתחות ההפרעה, תגובות בני המשפחה וכדומה. ובמיוחד בחינת הכוחות החיובים העומדים ברשות הילד והכוחות השלילים שעומדים לרשותו.
לכן יש לשאוף שאיש המקצוע- הפסיכיאטר לא יוציא מידו פלט אבחון בן שורה אחת או שנים ובו אבחון לפי ה-DSM אלא ניתוח מורחב ביו-פסיכו-סוציאלי וממנו יש לגזור מהו הטיפול הממומלץ.
מכאן שלשאלתך מהו הכיוון שיש ללכת אין משמעות רבה.
יש לדעת כי לעיתים הטיפול בילד מרדני הלוקה בהפרעת קשב וריכוז דומה להפרעת אספרגר....
רק שהוא שונה בניתוח התוצאות והמטרות השונה.(פרוגנוזה)
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולתי לצפות לתגובה יותר מפורטת
ענת03/02/2009שלום ד"ר, מודה ומערכיה את תשובתך. התייחסת להרבה היבטים ודווקא התייחסות זאת הצליחה להרגיע אותי. אציין כי האבחון האחרון כלל 3 פגישות ( עו"ס, פסיכיאטר, טובה) + לא מעט שאלונים. מה שאני הבנתי, שאכן הטיפול התרופתי ( אם נצליח נתאים אותו) לבד לא יניב פירות רצויים ונצטרך הדרכת הודים. ואת זה נתחיל באמצע פברואר. אפרט ואוסיף כי לילד המתואר יש אח תאום וגם הוא ADHD ( נקי ללא תוספות, כנראה). טוב שיש אפשרות לכתוב, להתייעץ, לקרוא וללמוד מאחרים כי התמודדות מן הסוג המתואר דורשת הרבה כוחות נפשיים מהורים. ואנחנו נעשה הכל בשביל הילדים שלנו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)