דיכאון קליני וסכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון קליני וסכיזופרניה
    רן
    05/02/2009

איך יודעים אם מישהו סובל מדיכאון קליני או סכיזופרניה? מהם הסימנים המובהקים שאי אפשר לפספס? ועוד שאלה - האם מי שקיבל ריספרידל, מצבו חמור כל כך? למי בכלל נותנים את התרופה הזאת? רק לחולי סכיזופרניה? תודה =]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קליני וסכיזופרניה

הוספת תגובה

• דיכאון וסכיזופרניה בגיל התבגרות

ד``ר אליהו סמואל
    05/02/2009

לרן שלום

לצערי אין לי תשובה חותכת לאוכלוסיה מתחת לגיל עשרים
    .
    בגיל ההתבגרות דיכאון פסיכוטי עשוי להראות ממש כמו סכיזופרניה. ולכן רבים הם אנשי המקצוע הנמנעים לתת אבחון חד משמעי באירוע פסיכוטי ראשון בגיל זה !!!
    בגיל מבוגר התמונה הקלינית יותר ברורה.

מינון ריספרדל מעל 3 מ"ג לבוגר הוא סף תחתון למינון אנטיפסיכוטי. מינון נמוך יותר ניתן מסיבות שונות כמו וויסות רגשי הפחתת התקפי זעם ועוד.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ?

הילה
    29/04/2009

שלום ,
    אני בת 14 עוד חודשיים ובזמן האחרון אני פחות מחייכת , יותר עצובה , אני לא מצליחה להירדם בלילה . . .

(ואני לא יודעת אם זה קשור אבל הטעם שלי השתנה - לדוגמא אהבתי שירים מזרחיים ורוק ועכשיו אני אוהבת רק רוק ואני לא סובלת מזרחי . . . למרות שהפלאפון שלי מפוצץ במזרחית ואני באה ממשפחה שבה שומעים רק מזרחית . . . וכך גם הטעם שלי בבגדים - שנה שעברה הייתי הולכת רק עם חולצות קצרות ועכשיו אני לא סובלת חולצות קצרות וגם שממש חם בחוץ אני הולכת עם ארוך . . . ]

רציתי לשאול אם אני סובלת מדיכאון או שזה משהו זמני ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שחשוב זה איכות החיים והתפקוד.

ד``ר אליהו סמואל
    29/04/2009

לחן שלום

את מתארת מספר תסמינים, כדי שיהיו הפרעה נחוץ עוד משהו..

אכן, מצב דיכאון כעקרון אמור לפגוע באיכות חיים ובתפקוד, כל ההגדרות האחרות רק קובעות שמדובר בדיכאון ולא משהו אחר. ומכאן שאם אכן אילו פני הדברים אז לא חשוב איך נכנה את ההפרעה, ראוי שתפני להוריך ותבקשי שתופני לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך אבחון והערכה ובהמשך להמלצה טיפולית.

יש לדעת שלפעמים בגיל ההתבגרות יש מצבי רוח התואמים לדיכאון אולם הם לרוב קלים וחולפים לבד.
    סוגיית עומק הפרעת התפקוד ואיכות החיים היא הנקודה המכרעת.

לצורך קביעת "הפרעה " אנו מתיחסים לתפקוד הכולל של האדם ולא למרכיבי חשיבה או תחושות מסוימות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן שלום

יעל
    03/05/2009

חן, אני ממליצה לך לפנות לעובדת הסוציאלית בתיכון בו את לומדת כדי שהיא תוכל לדבר איתך, לשאול אותך שאלות כדי לברר את מצבך ולהציע לך עזרה מתאימה. יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו