מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תעזרו ליא08/02/2009
טוב אז ככה יש לי בעיה כל כך מוזרה שאיני יודע אפילו איך להסביר אותה אז לקחתי קטע שמישהי כתבה בפורום אחר וזה בדיוק הבעיה שיש לי היא כתבה ככה זה ציטוט "שלום.. אני בת 15 וחצי וכבר הרבה מאוד זמן יש לי כל מיני מחשבות לא רצוניות.. המחשבות האלה באות הרבה מאוד פעמים ביום וזה מאוד מפריע לי... נגיד יש לי את הקטעים האלה שהמחשבות קופצות לי לראש ועולה לי כל מיני דברים רעים... " הלוואי ויקרה משהו נורא למישהו מהמשפחה שלי" "הלוואי ומישהו ימות"... ואני בכלל לא מתכוונת לזהה וזה מאוד מפריע לי וזה גורם לי לחשוב שאני רעה שאני חושבת ככה למרות שאני יודעת שאני לא מתכוונת לזה בכלל וזה יכול להכניס אותי לעצב וכעסס... אני רוצה לציין שזה לא קורא עשאני עצבנית על אותו בן אדם.. להפך.. כשאנחנו צוחקים וזה... המחשבות האלה קורות לי בעיקר כשאין לי תעסוקה ואני סתם במחשב או רואה טלויזיה וזה קורה פחות כשאני מתעסקת בדברים מסוימים... אבל אני לא יכולה כל הזמן להתעסק במשהו כדי שהמחשבות הרעות האלה יצאו פחות.. נגיד אני מדברת עם חברה טובה או אפילו עם המשפחה בטלפון אז תוך כדי שאני אומרת לה משהו עולה לראש שיקרה להם משהו חס וחלילה... וישר אני מתחילה להרגיש רע וזה הורס לי את היום..." אני פשוט לא מבין את הבעיה הזאת אני לא מסוגל יותר אני מנסה להתרכז במשהו ואני לא מצליח אני מדבר עם מישהו פנים מול פנים וישר עולות לי מחשבות של תמות או איזה משהו רע ואני בכלל לא מתכוון לזה זה גורם לי לכאבי ראש לפעמים אני מנסה לא לחשוב על כלום ואני לא מצליח מלא מחשבות קופוצות לי לראש כאילו אני לא שולט עליהם אין לי כבר כוח זה מתיש אותי האם אתם מכירים תבעיה האם יש טיפול או פסיכיאטרי וגם לא פסיכיאטרי אשמח לתשובה מפורטת בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות לא מודעת
ד``ר אבי שפירא08/02/2009שלום אלון לפני שממליצים על הטיפול חשוב לבדוק את הסיבות. מדוע יש בך כעס ו/או תוקפנות כלפי ההורים או אנשים אחרים.חשוב לשלול בעיות נוספות שרק באיבחון מקיף ניתן לעשות זאת ורק לאחר מכן ניתן יהיה לטפל בתופעות שאתה מתאר והם מציקות לך כל כך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר אבי שפירא
א08/02/2009אני חייב לציין שאין בי כעס או תוקפנות בכלל בגלל זה ציינתי שאלה מחשבות שאני בעכלל לא מתכוון אליהם אני יכול גם לצחוק עם אותו בנאדם ופתאום קופצות לי לראש כל המחשבות הללו לפעמים זה לא כרוך רק במחשבות רעות אבל לרוב זה ככה זה פשוט מלא מחשבות שנכנסות לי לראש ואין לי שליטה עליהם האם אתה מכיר תתופעה והאם ניתן לעשות משהו בנידון בלי תיפול תרופתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות כפייתיות
ד``ר אבי שפירא08/02/2009בהחלט אני מכיר את התופעה בד"כ הטיפול הקלאסי הוא לא חייב להיות תרופתי באמצעות סוג של טיפול שנקרא CBT טיפול התנהגותי בהביורלי. לדעתי לפני שמתחילים כל טיפול צריך לבצע איבחון כדי להבין יותר לעומק את מהות המחשבות , התדירות, הפגיעה התפקודית. לעיתים אין צורך בטיפול תרופתי אך חשוב לבדוק לפני שמתחילים בטיפול כלשהוא. אגב יכול להיות שיש תוקפנות וכעס שאינם מודעים לאדם ובכלל הוא לא מרגיש כלל כעס כלפי הוריו או אנשים אחרים אך עדיין הנפש/ המוח חושבים אחרת ולכן ציינתי שהתופעה לא מודעת. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)