בעיית התנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות
    מיכל
    10/02/2009

בני בכיתה א' בשבועים האחרונים אני שומעת המהמורה כי בני מסתבך בהרמת ידיים על ילדים, מתייחס אליהם לא יפה גם כשהיא הושיבה אותו ליד ילדים רגועים זה לא עזר. בגן טרום חובה ובגן חובה בני הסתדר יפה ויהיה מהילדים המובילים בגן. כינו אותו מנהיג. ילד אינטלגינטי. אני רשמתי את הילד בבית ספר ממלכתי דתי היות ואביו מאמין בגידול על ערכים למרות שאנו אנשים חילונים. בני מוציא ציונים טובים וחבל לי שהוא לא מוצא את מקומו מבחינה חברתית. המורה טוענת שהוא מציק לילדים וכניראה שהילדים לא מבינים רותו. אם לילד יש בעיה ביצירת קשר חברתי הייתי שומעת על כך מהגננות וכן שאלתי באספת הורים בגן חובה והגננת לא הצביעה על בעיה מסויימת. יכול להיות שקשה לילד להיכנס לכיתה שאינו מכיר אף אחד מהילדים. לטענת הילד הילדים מקיניטים ומעליבים אותו ונמאס לו לכן החליט להחטיף לכם. בתחילה הוא ספג מכות ואכשיו החליט להחטיף. ממש מצער לשמוע. שהאשלים בכיתה הוא לא חברתי בכלל שמעתי מס' פעמים כיצד הילדים מקניטים אותו. כשאני יוצאת עם הילד לגני שעשועים איני מבחינה בבעיה של יצירת קשרי חברות של הילד עם ילדים אחרים נהפוף הוא הוא טוב באינטרקציה עם ילדים. ילדים באים לבקר אותו בבית וגם הוא הולך לילדים. אך ילדים מהכיתה אינו בקשר איתם. מבשקת עזרה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2009

שלום מיכל
    העובדה שילד הסתדר בגן אינה בהכרח ערובה למה שקורה בכתה א
    כתה א' היא נקודת מפנה אצל הילדים והרבה פעמים מעלה בעיות וקשיים שהיו חבויים באופן מינורי ועדין בגיל הרך. צריך לשלול רמת תוקפנות, נושא גבולות, ערך עצמי, בעיות בקשב לפני שמחליטים על סוג ההתערבות הטיפולית. לעיתים הפסכיאטר או הפסיכולוג לאחר האיבחון יכולים לעשות התערבות מערכתית בביה"ס אשר תפתור את הבעיה אולם לדעתי חשוב לפני כן לבדוק מדוע באמת זה קורה רק בביה"ס. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו