מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית התנהגותמיכל10/02/2009
בני בכיתה א' בשבועים האחרונים אני שומעת המהמורה כי בני מסתבך בהרמת ידיים על ילדים, מתייחס אליהם לא יפה גם כשהיא הושיבה אותו ליד ילדים רגועים זה לא עזר. בגן טרום חובה ובגן חובה בני הסתדר יפה ויהיה מהילדים המובילים בגן. כינו אותו מנהיג. ילד אינטלגינטי. אני רשמתי את הילד בבית ספר ממלכתי דתי היות ואביו מאמין בגידול על ערכים למרות שאנו אנשים חילונים. בני מוציא ציונים טובים וחבל לי שהוא לא מוצא את מקומו מבחינה חברתית. המורה טוענת שהוא מציק לילדים וכניראה שהילדים לא מבינים רותו. אם לילד יש בעיה ביצירת קשר חברתי הייתי שומעת על כך מהגננות וכן שאלתי באספת הורים בגן חובה והגננת לא הצביעה על בעיה מסויימת. יכול להיות שקשה לילד להיכנס לכיתה שאינו מכיר אף אחד מהילדים. לטענת הילד הילדים מקיניטים ומעליבים אותו ונמאס לו לכן החליט להחטיף לכם. בתחילה הוא ספג מכות ואכשיו החליט להחטיף. ממש מצער לשמוע. שהאשלים בכיתה הוא לא חברתי בכלל שמעתי מס' פעמים כיצד הילדים מקניטים אותו. כשאני יוצאת עם הילד לגני שעשועים איני מבחינה בבעיה של יצירת קשרי חברות של הילד עם ילדים אחרים נהפוף הוא הוא טוב באינטרקציה עם ילדים. ילדים באים לבקר אותו בבית וגם הוא הולך לילדים. אך ילדים מהכיתה אינו בקשר איתם. מבשקת עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא11/02/2009שלום מיכל
העובדה שילד הסתדר בגן אינה בהכרח ערובה למה שקורה בכתה א
כתה א' היא נקודת מפנה אצל הילדים והרבה פעמים מעלה בעיות וקשיים שהיו חבויים באופן מינורי ועדין בגיל הרך. צריך לשלול רמת תוקפנות, נושא גבולות, ערך עצמי, בעיות בקשב לפני שמחליטים על סוג ההתערבות הטיפולית. לעיתים הפסכיאטר או הפסיכולוג לאחר האיבחון יכולים לעשות התערבות מערכתית בביה"ס אשר תפתור את הבעיה אולם לדעתי חשוב לפני כן לבדוק מדוע באמת זה קורה רק בביה"ס. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)