מחשבות טורדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות
    א
    18/02/2009

שלום אני סובל ממחשבות טורדניות ורציתי לדעת איזה כדור יותר מתאים סרוקסאט או ציפרלקס? או ששניהם יכולים להתאים? ועוד שאלה שרציתי לדעת זה האם ריספרדל גם עוזר במצבים של מחשבות טורדניות? כמובן עם שילוב של סרוקסאט או ציפרלקס אשמח לתשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• תרופה למוטרדות

ד``ר אליהו סמואל
    18/02/2009

ל-א. שלום

כל התרופות באות בחשבון. הבחירה תלויה במשתנים נוספים ובמיוחד במובהקות של היות המצוקה בעלת אופי כפייתי או שמדובר בהפרעה טורדנית בעלת מימד חסר שיפוט בעליל.

ושוב עלי להדגיש שטיפול תרופתי הינו רק מרכיב אחד של הטיפול יש להוסיף את הטיפול בשיחות כמהות בלתי נפרד לטיפול התרופתי ובמיוחד באנשים צעירים שזה האירוע הראשון שלהם.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצל את הודעת הנושא...

קובי
    27/02/2009

שלום, אני בחור בן 20, ומלפני שנתיים יש לי כל מיני חרדות/מחשבות טורדניות לא באופן תמידי. תמיד חשבתי שאני לא צריך פסיכולוגים כדורים כי אלו לא יעזרו לי לטפל בבעייה שכזו ואך ורק אני. הקטע הוא שהמחשבות הן ממש מזעריות ושטויות, ובכל זאת פוגעות באיכות החיים והיכולת להתרכז. לאחרונה התחלתי לדאוג שאולי אני חולה באיידס, אף על פי שלא היה מצב שיכולתי להידבק (כי השתמשתי באמצעי מניעה). עוד דוגמא למחשבה טורדנית: להזכר בכל מיני שטויות שעשיתי בגיל ההתבגרות, הדבר פשוט גורם לי חרדה. אני רוצה למחוק את כל המחשבות האלו מהראש! איך זה מגיע למצב כזה? הגעתי למסקנה שאני לא מצליח לטפל בעצמי כי הדבר גורם לי לחוסר ריכוז בלימודים האקדמיים, חשבתי לקחת רק כדורים בינתיים ולראות איך זה מתקדם, לפני שאני עושה את הצעד הזה רציתי לשאול כמה שאלות: 1) איזה כדורים אתה מציע לי לקחת ללא מרשם? 2) האם תופעות הלוואי הם לטווח הארוך?(הסיבה היחידה שלא נטלתי כדורים לפני היא תופעות הלוואי ) 3) האם אצטרך להמשיך עם הכדורים כל חיי או שתקופת זמן מוגדרת אמורה להספיק? יש לציין שבגיל ההתבגרות הייתי בסוג של דיכאון , אבל אני לגמרי יצאתי מזה ואני מאוד אוהב את החיים. תודה מראש. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/03/2009

לת. שלום

1. לא ידוע לי על תרופה שאינה זקוקה למרשם ואשר הוכחה מדעית שהיא עוזרת.
    יש להביא בחשבון שהתופעה חולפת עם תרופה ובלי תרופה. ולכן יש כל מיני תרופות שלכאורה עוזרות. בתשובתי התכוונתי כמובן רק לתרופה הנושאת מחקרים מדעיים בדוקים.
    אפשר לנסות תרופה טבעית בשם רמוטיב אולם גם היא זקוקה למרשם.

2. לקיחת התרופה היא לפרק זמן של כשנה -חצי שנה ולא מדובר לתופעות לוואי לכל החיים או לטווח ארוך . לא לכל התרופות תופעות לוואי משמעותיות.

3. בוודאי שאין לקחת את התרופה לכל ימי שנות חייך...

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קובי
    03/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו