בעיות קשב וריכוז אצל ילדה קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב וריכוז אצל ילדה קטנה
    כוכבית
    12/03/2009

שלום רב, בתי בת כמעט 5, מבקרת בגן של העיריה. היא אומצה על ידי מאוקראינה לפני כשנתיים בגיל כמעט 3, לא ידוע לי כלום על האימא הביולוגית וכן לא על האב. השתלבה יפה מאוד מבחינת השפה, השיגה פערים (נאמר לנו בעת שאימצנו אותה שיש לה עיכוב התפתחותי קל אולם לא מסרו שהדבר אינו הפיך), היא גדלה בבית ילדים מרגע שהיא נולדה ועד שאימצתי אותה. מזה כשנה וחצי טופלה על ידי המרכז להתפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, נבדקה על ידי רופא התפתחותי פעמיים, אולם במשך החצי השנה האחרונה, חלה התדרדרות ונסיגה משמעותית במצבה. היא משתוללת, מסרבת לקבל גבולות, חסרת ריכוז והקשבה, לא רוצה לעשות כלום , בגן לא עושה כלום, לא מציירת, לא עושה שום עבודות יצירה, הגננת נואשה ממנה וחדלה לשתף אותה, גם בבית אותו הסיפור, לא רוצה לעשות כלום, חוץ מלבהות בטלויזיה וגם אז היא לא יושבת בשקט, כל כמה דקות קמה ומסתובבת בחוסר מעש. התלונות על חוסר הריכוז שלה וההפרעות לשאר הילדים הופיעו גם במסגרות הקודמות שהיתה. היא החלה לבקר בגן ילדים שבועיים לאחר שחזרנו ארצה, זאת כדי שתוכל להתרגל לשפה כמה שיותר מהר והיא אכן מדברת מצוין, אוצר מילים מאוד גדול, דימיון מאוד מפותח. לדברי הקלינאית שטיפלה בה וכן המרפאה בעיסוק והרופא ההתפתחותי, היא השיגה פערים יפה מאוד ולא רואים כרגע בעייה מיוחדת , אולם אני חשה שהמצב ממש יצא מכלל שליטה והיא הולכת אחורה ודברים שעשתה בעבר בצורה יפה כעת היא לא רוצה /לא יכולה לעשות (עבודות ציור ויצירה, לא רוצה לשחק שום משחק, שום דבר לא מעניין אותה, מלבד טלויזיה וגם זאת בערבון מוגבל. כמו כן היא משמיעה קולות חוזרת על מילים וכל רעש קטן מפריע לה. אני מחכה לאבחונים אולם רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעבור את התקופה עד לאבחון. האם לפי כל התיאורים שנתתי אכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, האם יש הפרעות קשב וריכוז על רקע נפשי .האם ניתן לפנות לרופא פסיכאטר בגיל כזה כדי לבדוק ולשפר את המצב? בתודה מראש על תשובה מהירה וסליחה על אורכה של השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מקיף

ד``ר אבי שפירא
    12/03/2009

בהחלט כוכבית נראה שמדובר על בעיה מורכבת שמחייבת גם התייחסות פסכיאטרית. אם מדובר בהפרעת קשב וריכוז (אין הפרעת קשב ע ל רקע רגשי) כדאי לבדוק האם טיפול תרופתי יכול להקל על המצב. קשה לתת עצות מבלי להכיר לעומק את הילדה . אני מקווה שתפמו לפסכיאטר ילדים בהקדם. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו