מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?שיר20/03/2009
טוב. אני שיר אני בת 15 וחצי ,המצב בבית שלי לא משהו.. ההורים שלי כל הזמן רבים, אח שלי תמיד עצבני וצורח כמו משוגע אחותי מאוד חולה , יש לנו בעיה קשה של כסף ובנוסף הציונים שלי יורדים ואני לא מצליחה להתרכז בלימודים יותר. נמאס לי לדאוג לכולם!!! אני דואגת לאמא שלי: שעובדת מאוד קשה, היא יועצת לשתי שכבות ט' וי' . יש לה עוד איזה תפקיד כמדריכה או משהו כזה.והיא מחנכת כיתה של אוטיסטים ( 10 ילדים בני 12-13) הייתי איתה כמה פעמים בעבודה, זה באמת לא קל אפילו שהילדים הם באמת מקסימים! היא באה הביתה מאוחר לבית מבולגן ( בימים שאין לי זמן לסדר את הבית, לנקות אותו ולהכין ארוחת צהריים). אח שלי תמיד רב איתה. אבא שלי ברגע שהוא מגיע הביתה הוא פשוט יוצא לעשן או לקרוא ספר. אבא שלי לא מודע לכמה קשה היא עובדת. אני דואגת גם לאבא שלי: אבא שלי מעשן כבד (20-25) סגריות ביום. הוא שמן, לא עושה טיפת ספורט אוכל המון מלוח. וחולה סכרת שלא ממש מקפיד על לא לאכול סוכר! אני יודעת שזה נשמע רע אבל אני מפחדת שאבא שלי לא יעבור את גיל 55. הבעיה שכל פעם שאני מעירה לו על הסיגריות או על הסוכר או על המלוח הוא ישר מתעצבן עלי וצועק עלי לעזוב אותו וללכת. אני דואגת לאחותי: שמאוד חולה בזמן האחרון .. רק היום היא התעלפה שהיינו לבד בבית ,לא ידעתי מה לעשות הרמתי לה את הרגליים מהר. ואז התקשרתי בהיסטריה לאמא שלי שלקחה אותה לבית חולים. אני דואגת לאח שלי: אח שלי בן 11 וחצי לפני חצי שנה שהיינו לבד בבית הוא בא הביתה והתחיל לבכות שנמאס לו והוא שונא את כולם.. הוא נעמד לי במרפסת ואמר שהוא רוצה להתאבד. הייתי צריכה להחזיק אותו ביידים שלי ולנעול את כל הדלתות מפחד. עד שאמא שלי תבוא,היא באה אחרי חצי שעה. אבל זאת היתה החצי שעה הכי ארוכה ומפחידה בחיים שלי , אני לא יודעת אם הוא באמת התכוון לזה שהוא רצה למות אבל אמא שלי לוקחת אותו לפסיכולוגית פעם בשבוע..הוא משתפר הוא כבר לא מדבר על להתאבד ,חודש שלם חלמתי אחר כך על זה שאולי הוא יתאבד. אני לא יודעת למה אבל אנ חושבת שאני בחיים לא יסלח לו על היום הזה למרות שהוא יותר בסדר הוא עוד עצבני כל הזמן וצורח ורב כל שניה עם אמא שלי ואיתי. חוץ מזה סבתא שלי ממש בדיכאון ואחנו צריכים לבוא לטפל בה כל הזמן וחברה שלי, ההורים שלה מתגרשים והיא כל הזמן בורחת מהבית היא ממש צריכה אותי עכשיו. ויש לנו בעיה של כסף,אני כבר לא יכולה לצאת עם חברים שלי כמעט כי אני לא יכולה לשלם על מונית וכאלה..לרוב החברים שלי לא חסר כלום . הבית שלהם גדול נקי ושקט הם לא יבינו למה אני לא יכולה לבוא. רק שני חברים שלי יודעים על הבעיה הזאת. ורק אופיר( החברה שההורים שלה מתגרשים) יודעת מה באמת קורה בבית.חשבתי אולי להתחיל לעבוד איפשהו ולשלם על החוגים שלי בעצמי. כי אני בחיים לא רוצה לוותר עליהם.- אני מתאמנת בקראטה 10 שנים, השנה יהיה לי דאן שתיים ( דרגה אחת מעל חגורה שחורה)ואני מנגנת בפסנתר5 שנים. מה לעשות? איך לדאוג לכולם וגם לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות,דאגות בגיל ההתבגרות
ד``ר אליהו סמואל20/03/2009לשיר שלום
את באמת דואגת לכולם... הגיע הזמן שתדאגי לעצמך. נראה כאילו התמכרת לרגש הדאגנות ואת קצת גם נהנת ממנו. בעצם הדאגה לאחרים אנו חשים בעליונות מסוימת.
לפי התיאור שאת מספקת יש לך גם הספק מדהים והתמדה ראויה לשמה. ? ."- אני מתאמנת בקראטה 10 שנים, השנה יהיה לי דאן שתיים ( דרגה אחת מעל חגורה שחורה) ואני מנגנת בפסנתר 5 שנים"
את באמת מדהימה. כדאי שבנוסף לדאגות תתפעלי קצת מעצמך.
נראה שאת מזדהה עם אימך שבחרה במקצוע טיפולי – מורה ויועצת בחינוך המיוחד, המטפחת אחרים. אני מציע כי במקום המחשבות אודות חייהם ותחושותיהם של בני המשפחה תתחילי לבחון את חייך את רמת העצמאות שלך וכיצד תתבגרי במציאות שאת חייה בה.
עליך לזכור שקל לנו לדאוג לאחרים מאשר לדאוג ולטפח את עצמנו. כמובן שיש לאזן בין הדאגה העצמית והדאגה לזולת. משימה זאת היא אחת המשימות היותר קשות של גיל ההתבגרות- הגבול בין אגואיזם ואלטרואיזם. הרבה פעמים אלטרואיזם מושלם הינו מפלט מסוכן מפני האגואיזם- הוא מופיע כצדקנות מתחסדת..
אני בטוח שאת תוכלי להיעזר בקוו הפתוח של ער"ן , או בשיחת נפש עם יועצת בית הספר,או בשירות נוער מתבגר של העיר בו את גרה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
שיר20/03/2009תודה, אבל אני עדיין לא רואה איך אני יכולה להתרכז בעצמי ובלימודים שלי עם המצב הזה בבית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לחיבורים ולא לשינוי.
ד"ר סמואל אלי20/03/2009לשיר. אין פיתרונות מוחלטים. יש רק דרכי ביניים בהם מחברים חלקים שונים של פסיפס . יועיל לך לחבר את איכויותיך הפנימיים עם המצוקות שאת רואה בחוץ, וביחד תבני את הנחמה. ראוי שתתרכזי גם בעולמך הפנימי ולא רק במצוקות של בני ביתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)