ילדה בת 5.5 עם חום והזיות???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 5.5 עם חום והזיות???
    אור
    30/03/2009

שלום רב!

ביתי בת חמש וחצי לא מרגישה טוב כבר יומיים. בלילה לפני יומיים התעוררה מביעותי לילה מס' פעמים במהלך הלילה. בניגוד למס' פעמים שהדבר קרה בעבר, הפעם הדבר התרחש כשלוש פעמים במהלך הלילה ולראשונה היא הגיבה כשדיברתי אליה. (מה שלא קורה בד"כ במהלך הביעותים). היא ראתה כל מיני דברים ואנשים שביקשה שאסלק אותם. התופעה הזו חזרה על עצמה גם במהלך היום כשהתעוררה מתנומה. התופעה מדאיגה אותי ואני תוהה על מה היא מעידה. האם זוהי תוצאה של חום? חשוב לציין שהיא ערה לפרקי זמן קצרים (כשעה שעתיים) וחוזרת לישון. בנוסף התלוננה על כאב במצח וכאבי בטן חזקים שהושערו כוירוס. האם אני מפספסת משהו?...

תודה מראש!
    הרגעות יתקבלו בברכה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5 עם חום והזיות???

הוספת תגובה

• הזיות חום בת 5.5

ד``ר אליהו סמואל
    30/03/2009

לאור שלומות

תופעת הזיות חום כלל אינה נדירה ואין היא אומרת הרבה מבחינה פסיכיאטרית. לרוב היא חולפת לאחר המחלה ולעיתים היא עלולה להמשך כמה ימים לאחר המחלה. אין להיבהל רצוי לספק לילדה את צרכיה הרגילים כמו בכל מחלת חום.
    יש כמובן להיבדק אצל רופא הילדים. יש שכיחות מסוימת למספר וירוסים או חיידקים לתופעות אילו. יש גם מצבים מסוימים החשובים ברפואת ילדים אשר באים עם התופעה ורצוי שרופא הילדים יחווה את דעתו.
    .
    כאמור אין לחשוש מהזיות מסוג זה מאחר ואין הן מעידות מאומה בתחום בריאות הנפש של הילדה.

רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות!

אור
    30/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו