בעיית התנהגות ילד בן 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות ילד בן 5
    גליה
    08/04/2009

בני בן 5 בגן מתנהג למופת ואין שום בעיות. בבית ובסביבת המשפחה המורחבת יש התפרצויות זעם תכופות בכל פעם שהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שהוא רוצה וכאשר הוא לא מצליח לשכנע את הסובבים אותו לעשות את הדברים לפי רצונו. התופעה היא בלתי נסבלת וכל פעם ביקורים אצל המשפחה מסתיימים לפני הזמן כי הוא מתחיל לקלל ולהתפרע ולהעליב. כך הוא גם "מבריח" חברים שבאים אליו הביתה. היינו אצל פסיכולוגית שאבחנה ילד מאוד חכם ועם עוצמות רגשיות. הוא היה אצלה בכ 10 מפגשים ובחרנו להפסיק את הטיפול עקב חוסר התקדמות ותחושה שלנו שזה נמרח ואנו לא מעורבים במה שקורה שם. אנו חסרי אונים. שאלתי היא איפה אפשר לעשות אבחון מסודר ושקוף לנו ההורים שממנו נוכל להתקדם ולטפל בצורה יסודית בבעיה. אוסיף ואציין שיש פער מאוד גדול בין היכולת שלו להיות "ילד טוב" שמקסים את הסובבים ומדהים בחוכמתו וברגישותו הרבה לבין "הילד הרע" שהוא הופך להיות. במצבים האלו הוא נראה כממש סובל . זה בדרכ מתרחש במצבים של רעב ועייפות שהוא אינו יודע עדיין לווסת. לדוגמא בארוחה עם המשפחה המורחבת הוא כל כך עסוק בלהיות כל הזמן במרכז העניינים עד שהוא שוכח לאכול ולאחר מכן מתפרץ עקב שילוב של עייפות ורעב.. נראה לי שקשה לו מאוד עם עומס של גירויים איך עוזרים לו? איך מאבחנים תחום של רגישות תחושתית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות ילד בן 5

הוספת תגובה

• הערכה פסכיאטרית מקיפה

ד``ר אבי שפירא
    10/04/2009

אני ממליץ גליה על פניה לאחת מהיחידות לפסכיאטריה של הגיל הרך. כתבתי בתשובה קודמת. ניתן להתקבל ליחידה עד גיל 6 ואני יודע שהילדים שהתקבלו ליחידה לפני גיל 6 ,הטיפול ממשיך אם צריך גם מעבר לגיל 6. ביחידה שכזו ניתן לקבל גם איבחון ריפוי בעיסוק אשר מאבחן הפרעה ברגישויות למגע, רעש, ראייה וכו'. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו