מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- OCD לילדה בת חמש וחציאמא15/04/2009
שלום,
הבת שלי בת חמש וחצי התחילה להתנהג באופן מאוד מוזר מזה שבוע וחצי. כל פעולה בסיסית מלווה בהמון טקסים. זה כולל ציחצוח שיניים,שירותים, לבוש ועוד. להתחיל לאכול לוקח לה בין חצי שעה עד שעה. ע"מ לקחת צלחת היא עושה טקס שלם וכך בכל דבר. אנחנו לא יכולים לצאת מהבית כי פעולה של יציאה מהבית היא תעשה יותר משעה. אם אני מנסה לעצור אותה ודורשת ממנה כבר להתחיל לאכול ולצאת כבר מהבית זה גורם לה להתפרצות זעם ואלימות כלפיי. פסיכיאטר שבדק אותנו איבחן שיש לה OCD. כשאני מנתחת את כל מה שעבר עלינו בזמן אחרון, אני מבינה שסימנים ראשונים הופיעו כבר די מזמן אבל בכמויות קטנות ולא ממש מדאיגות, אלא יותר מכעיסות. קראתי המון על הנושא, בשום מקום לא מצאתי תשובה לשאלה האם נרפאים מזה? האם זה יכול להתפתח למשהו חמור יותר? אני לא יודעת איך לשלוח אותה לגן עם זה? איך היא תתמודד עם הצורך שלה בטקסים כשלידה ילדים אחרים? התחלנו לפני יומיים בטיפול תרופתי (FAVOXIL 50 מג) כאשר אני נותנת לה רבע כדור כל יום. מה עוד אוכל לעשות ע"מ להקל עליה ולגרום לה לצאת מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפייתיות , מה עוד?
ד``ר אליהו סמואל15/04/2009
לאמא שלום
אני מציע לא לבנות תסריטים לגבי העתיד.... כל דבר בעיתו.
כעקרון התופעה באה וחולפת ,היא חולפת בהפתעה כמו שהיא מגיעה. לפי התיאור שסיפקת נראה שמדובר בתופעה מבודדת . יש הרבה אתרים שעוסקים בתופעה. וכמאמר חז"ל "מוסיף דעת מוסיף מכאוב" ולכן ראוי לא להתעסק בקריאה מאחר והתופעה מגוונת מאוד ואני משוכנע שאף אתר לא מתכוון לביתך ממש, אלא דן על התופעה בכלליות. כל מקרה ייחודי בזכות עצמו ומחייב הערכה ואבחון מעמיקים.
המלצותיי:
1. הורדת המתח בבית, תופעת הכפייתיות מלבלבת במצבי לחץ. חרדות האם מוקרנות לילדה. עצתי הכנה להירגע. מדובר בתופעה שכיחה הנעה בין 6-9% מכלל האוכלוסייה הלוקה בדרגה זאת או אחרת. ההתמתנות וודאית.
2. עצות קטנות להתנהגות: אין להעיר לביתך מאומה –זה פשוט לא מועיל רק מעכיר את האווירה.
לרוב הילדים בגיל זה לא מעירים או מתלוננים על המצב יתכן והיא תהיה יותר עצבנית וכעסנית או דביקה ונודניקית– כל המעשה הכפייתי מטרתו בעצם להרגיע את המתח. אפשר להגיד שאת בודקת איך לעזור לה ,התרופה תעזור לה גם, והדבר בטוח שיחלוף. באם מישהו מבני המשפחה סבל ממצב דומה אשר לדבר איתה על כך. רצוי לא להשתתף בטכסים שלה –זאת שגיאה נפוצה ,ראוי שהילדה תכיר שההתנהגות אינה עומדת בקנה מידה מקובל.
3. אפשר לדבר עם הגננת על המצב, רוב הגננות לא נבהלות ממצבים אילו . רצוי שהגננת תנהג יותר במתינות כלפיה בתקופה זאת. יש ילדים המבודדים מבני גילם בשל מצב זה – רצוי לעזור לה בגן ובהיותה בקרב ילדים להגמיש את התנהגותה.
4. המקרה שאת מתארת מפושט ולכן הטיפול התרופתי מתחייב. ההתמתנות תבוא בתום 3-6 שבועות למינון האפקטיבי.
5. אפשר לפנות לפסיכולוג הבקיא בגיל זה ולהתייעץ עימו. זה כמובן גם תפקיד הפסיכיאטר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD לילדה בת חמש וחצי
אמא15/04/2009תודה רבה על התשובה
אמרת שלא נשתתף בטקסים שלה. זו הבעיה שהיא דורשת מאתנו להשתתף בטקסים. אם אנחנו מסרבים זה גורם להתפרצות, צעקות, בכי, הפיכת הבית ואלימות כלפינו (בעיטות, שריטות, נשיכות) וזה יכול להמשך עד מספר שעות עם הפסקות קטנות. מה לעשות במקרים כאלה? אני רוצה לציין שהטקסים מלווים את כל הפעילויות שלה ללא יוצא מהכלל - אפילו ע"מ להגיד לי לבריאות או תודה היא צריכה לעשות את זה בצורת טקס ואני צריכה לענות על השאלות שלה בצורה מסויימת מספר פעמים עד שהיא מצליחה להגיד לי את מה שרצתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)