מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכה פסיכיאטרית לילד בכתה גפיט פיט פוט09/05/2009
שלום
בני יום אחד במהלך השיעור, לפני קבלת מבחן מסויים התחיל לבכות ואמר משפט "אני רוצה למות".
מבית הספר בקשו שנלך לערוך לו הערכה פסיכיאטרית.
השאלה שלי היא האם אני חייבת לעשות לו את ההערכה הזו, ומה ההשלכות שלה לגבי העתיד שלו?
תודה ויום טוב
מחכה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת בית ספר להערכה פסיכיאטרית
ד``ר אליהו סמואל10/05/2009
לאמא שלום
לגבי המלצת צוות המחנך לבדיקה. מדובר בהמלצה כמובן. אולם בידי בית הספר דרכים שונות לכפות את ביצוע הבדיקה. סיבת הנחיצות קשורה בהוראת משרד החינוך ולא בגחמה של בית הספר. בעבר התרחשו מקרים בהם ילדים סכנו את עצמם וזולתם בפועל ובמקרים אילו הוטחו אשמות על מערכת החינוך. מקרים אילו גרמו להוראה גורפת להערכה מקצועית במצבים מסוימים.
אני מניח שאת שואלת לגבי דיווחים שונים כמו לגורמי חוק וצבא לאחר הבדיקה. החוק קובע שפסיכיאטר אינו מוסר דיווח לגורמי רווחה או גורמים אחרים, אלא מדובר במצב המציג סיכון עצמי ובו שהמשפחה אינה מטפלת בילד ויש סכנה לשלום הילד או להתפתחותו. נושא המילה "התפתחותו" נוטה להבהרה מעורפלת אולם הכוונה לרוב לסכנה משמעותית ומיידית.
אפשר לפנות לבדיקה אצל פסיכיאטר באופן ציבורי, דרך המשלים של הקופה או באופן פרטי.
לאחר הבדיקה אפשר גם לבקש מהפסיכיאטר שאינכם מעונינים לחשוף את מערכת החינוך ביחס לבעיות הילד. אז, רצוי כי הפסיכיאטר יכתוב מסמך להערכה שהוא ביצע ובו יציין שאין סכנה מיידית וממשית למצבו של הילד ויציין כי הוא המליץ את אשר המליץ.
יש לזכור, שכולם רוצים את טובת הילד,
בהצלחה.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)