מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 17 מנותק חברתית במצוקה נפשית קשהאם אובדת עצות10/05/2009
בני סובל ממצוקה נפשית קשה אבל לי אין את היכולת לסייע לו.
בילדותו הוא היה בודד ולא פעיל חברתית. בשנים האחרונות הוא היה תלמיד בינוני, אהוב על ידי מוריו אבל שוב, לא פעיל חברתית.
בדצמבר האחרון הוא טען שיש לו לחץ אדיר בגלל הבגרויות ושהוא לא יכול לעמוד בלחץ. בימים הראשונים הוא נמנע מללכת לבית הספר בטענה שהוא לא מרגיש טוב. מאז הוא סגור בחדרו עם המחשב שלו וכמעט לא מתקשר עם הסביבה. הוא מתקשר עם הסביבה רק כשהוא צריך משהו או כשמשהו מציק לו. הוא יוצא מחדרו אבל לא יוצא מפתח הבית. הוא אוכל בצורה מופרזת וכפייתית ומסביר שזה עושה לו טוב. הוא הוסיף תשע קילו למשקל שלו מינואר. בשבוע האחרון הוא הקיא פעם ביום. בשבועות הקודמים הוא היה מקיא מדי פעם. הוא תוקפני מילולית כשמבקרים אותו אבל מצד שני לא מאיים באלימות. הוא מופנם מילדות. היו לו חברים מעטים עד גיל 12. מגיל 12 לא היו לו חברים. מתבודד. היום הוא בן 17 וחצי. הוא לא שומר על היגיינה בסיסית, מתקלח פעם בשבוע ולא טורח לנקות את פיו ושיניו. הוא לא רוצה לקבל שום טיפול ויעוץ פסיכולוגי. טוען שהוא יכול לרפא את עצמו לבד ללא שום עזרה חיצונית. לפעמים הוא סובל מכעס וזעם קיצוניים. בהתנהגות שלו יש עליות וירידות.
מה עשינו עד עכשיו כדי להגיע לפתרון?
יועצת של בית ספר שלחה עובדת סוציאלית שעובדת עם בני נוער במצוקה. היא נפגשה איתו 8 פעמים והוא סירב להמשיך לשתף פעולה וכתוצאה מכך הוא לא בקשר עם אף גורם מקצועי.
התייעצתי עם פסיכולוגית אבל היא לא נתנה לי כלים להתמודד מול המצב. היא רק אמרה שצריך לגרום לו ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר כדי לקבל אבחון מהיר.
במצב הנוכחי אני ממש אובדת עצות:
מה עושים במקרה כזה חוץ מלשכנע אותו להגיע לפסיכולוג?
אם אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לפסיכולוג האם אני באופן סביל גורמת להתדרדרות נפשית של בני עד כדי הגעה לנקודת אל חזור במצבו הנפשי?
האם זה קריטי לטפל בבעיה לפני גיל 18? (מגיל 18 יש להורים פחות סמכות חוקית כלפיו)
האם הוא כשיר לגיוס? גיוס יכול לשפר את מצבו או לדרדרו? הצבא מצא שבריאותו תקינה וקבע שיש לו קב"א ופרופיל גבוהים.
האם זה נכון לתת לו תשומת לב יתרה? או האם זה נכון לתת לו מרחב ולעזוב אותו לנפשו?
איך להתנהג אליו? איך להתמודד במצב כזה?
אני לא ישנה בלילות מחרדה לבריאותו הנפשית של בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער מנותק - כפיית טיפול כיצד?
ד``ר אליהו סמואל10/05/2009לאמא האובדת עצות שלום.
אכן מצב לא קל, מצב זה נמשך פרק זמן ארוך יחסית דבר המוסיף למורכבות..
1. איני בטוח שהוא יוכל להשתלב בצבא במציאות שאת מתארת.
2. חלון ההזדמנויות לטיפול אכן הינו בטווח שלפני גיל 18. בתקופה זאת ניתן לגייס את גורמי הרווחה לפניה לשופט נוער אשר יפסוק שהנער מסכן את התפתחותו ויש כורח לאלצו לעבור אבחון וטיפול. התהליך מחייב שיתוף גורמי רווחה אשר יציינו כי הילד מסכן את התפתחותו וכל הטיפולים בקהילה לא הצליחו.
3. יש לדעת כי במצב זה השופט יכול לפסוק על הוראת אשפוז לצורך אבחון והמלצות טיפול. אכיפת הטיפול אף היא בידי השופט אולם לרוב היא מיותרת.
4. יש לדעת שתהליך זה אפשרי עד גיל 18 ולכן יש להזדרז.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)