מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בציפרלקסאורי21/05/2009
אני סובל מחרדה ומטופל בשיטה התנהגותית קוגנטיבית מזה חצי שנה לכל היותר.
בחודש האחרון החלטתי לשלב טיפול תרופתי וקיבלתי מרופא המשפחה ציפרלקס להתחלת טיפול - 10 מ"ג.
מיד לאחר שבוע חשתי שלא בטוח והחלטתי לרדת במינון ל- 5 מ"ג בלבד, ( זה היה לצורך הפסקה הדרגתית אך הסתבר לי כי 5 מ"ג ממש עושה את העבודה מצויין מבלי להרגיש יותר מדי מעופף ), חשבתי שמצאתי את דרכי והמינון הנכון אבל לאחר חודש הרגשתי חוסר עייפות, חוסר תיאבון, לא ידעתי לגמרי אם אני רעב \ צמא \ עייף , זה נורא הפחיד אותי עד כדי כך שיכולתי להגיע לחרדה חזקה, החלטתי להפסיק לכמה ימים כדי להרגע ולראות שזה רק הכדור והסתבר שכך הדבר.
רציתי לדעת היות ו-5 מ"ג דיי עבדו מצויין ומצאתי חיבור לתרופה, אם אוכל להמשיך לאחר כמה ימים של הפסקה לקחת, בנוסף ההשפעות החלו ברגע שחילקתי את רב הקפסולות לשתיים באותה השקית... ומדי יום הייתי פותח את השקית ומוציא משם כל פעם חצי קפסולה, אני לא בטוח שזו הסיבה אבל העלתי את זה בדעתי ...
אשמח לדעת אם אוכל לחזור לקחת את התרופה ב- 5 מ"ג, ובנוסף האם זה יהיה כדאי או שמה התופעות לוואי כך או כך יחזרו בצורה דומה שוב והתרופה לא מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד``ר אבי שפירא22/05/2009בהחלט אתה יכול לחזור לטיפול , לדעתי כדאי גם להתייעץ עם פסכיאטר לגבי הטיפול האופטימלי. השילוב של טיפול קוגניטיבי CBT ותרופה שמעלה סרוטונין (SSRI (הוא בהחלט שילוב מצויין. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך,
אורי22/05/2009בנוגע לעובדה שהשארתי חצאי כדור בתוך שקית נילון יחד בצורה מרוכזת, האם יש בזה סיכון מסויים או שהדבר לא מפריע להמשך שימוש ישיר בצורה כזו ( מדובר בתקופה של שבוע בערך שזה ככה ) ?
תודה לך על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לדאוג
ד``ר אבי שפירא22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה אחרונה בנושא
אורי25/05/2009מאוד הרגעת אותי, ואני רוצה לחזור להמשך טיפול בכדור כבר ממחר(אפנה גם לפסכיאטרית באיזור שעימה יש לי פגישה בשבוע הבא רק להמשך התייעצות והמלצה).
היות וירדתי במינון ל- 5 מ"ג והייתה הרגשה טובה (אחרי הרגשה מעורפלת עם 10 מ"ג ) , אני מניח שההרגשה לא ממש יכולה להשתנות בייחוד שמדובר בתקופה של חודש ותתחלף שוב להרגשה המעורפלת כאילו שהשתוותה ל- 10 מ"ג , אלא אם הייתי נתון בדיכאון ( הייתה לי תקופה לא טובה ב- 3 ימים ואז הפסקתי את הטיפול בכדורים ).
השאלה שלי היא יותר על דיכאון, האם דיכאון שכזה מסוגל לגרום לחוסר הרגשת עייפות ואיבוד תיאבון מוחלט , זה כדי לבדוק אפשרות שהכדור לא היה אשם בכלל...
חשוב לי לציין שלא סבלתי קודם לכן מדבר דומה לפני השימוש בכדור , אבל אולי בכל זאת יש קשר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבון
ד``ר אבי שפירא31/05/2009בד"כ חוסר תיאבון הוא סימן אחד לדכאון בין מספר סימנים. מאחר שבודאי פנית כבר לפסכיאטרית תוכל לשאול אותה . אגב אחוז קטן מאנשים בדכאון דוקא עולים במשקל . בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)