מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן לא מחושב של תרופות ע"י פסיכיאטראלה (שם בדוי)30/05/2009
שלום, אני נערה בת 14 וחצי שבעבר נטלתי כדורים פסיכיאטריים עקב כפייה.
אני כל חיי נחשבת לבן אדם נורמאלי וחברותי, שקול ומחושב וכך זה לאורך כל השנים.
עקב אי הבנה חריפה מצד פקיד סעד לחוק הנוער נשלחתי לבדיקת פסיכיאטר מחוזי.
ה"אבחון" היה בעצם העובדה שישבתי במשרדו וחיכיתי שידבר איתי, אך הוא פשוט הסתכל על המסמכים שהגיעו אליו מפ. הסעד והעתיק אותם לחוות הדעת. לאחר 2 דקות של כלום, הוא קרא לאימי וטען שאני במצב פסיכוטי חריף, רצה לאשפז אותי ולשלוח אותי למוסד זה נראה כאילו שהכל כבר היה מסודר בין שתי הסמכויות.
לבסוף, במוסד,בכפייה, נתנו לי (בכפייה) 25מ"ג רידזין בוקר ועוד פעם 25מ"ג בערב במכה ולא בעלייה הדרגתית, ככה כל יום. אחר כך "בתור עונש" על זה שביקשתי שיורידו לי את המינון בגלל תופעות הלוואי שהצגתי בפניהם, למרות שדיברתי בצורה נאותה, הוסיפו לי את הריספרדל. (בחודשיים הראשונים 1מ"ג, לאחר מכן העלו ל-2מ"ג)
בסופו של דבר, הלכתי בסתר ל3 פסיכיאטריים שונים, אובייקטיביים, וכולם אמרו שאני בסדר גמור ואין שום צל של צורך בכדורים. הורידו לי לאט לאט את הרידזין (כשהבינו שאני מערבת אנשים מביני עניין ומכובדים בתמונה),עד הסוף, אבל את הריספרדל סירבו בתוקף להוריד, לא את המינון ולא בכלל. במוסד, אין לחוסים זכות או רשות לבקש או לקבל מידע על התרופות או על "מצבם הנפשי". תמיד נותנים לך תירוצים ומשתיקים אותך. כעת אני לא במוסד, אך אני במלחמה בבתי המשפט. כשיצאתי מהמוסד הייתי רק עם ריספרדל, כדור של 2 מ"ג כל ערב. ברגע שהשתחררתי מן המוסד הפסקתי עם התרופה, כי הריספרדל עשה ממני זומבי..! הרגשתי קצת מוזר בימים הראשונים וידעתי שאני בעצם נכנסת למן תהליך עצמי של גמילה מהריספרדל. הזדעזעתי כששמעתי מאנשים מקצועיים איזה נזק עושות התרופות האלה בגוף. כשקראתי את ה"דוחות" שכתבו עליי פ.הסעד והמוסד, ראיתי את השקרים הגסים שנכתבו שם. נכתבו שם דברים שלא עשיתי,מחשבות שלא חשבתי,דברים שלא היו אצלי!. כעת אני משתתפת במאבקים למיניהם נגד תרופות בכפייה אינטרסנטית, ואני נלחמת בבתי המשפט על מנת להחזיר את כבודי ואת שמי הטוב שהוכפש באבל. מכתב אחד שכתבתי לכב' השופטת גרם לה להוציא צו האוסר על כל סמכות כלשהי לתת לי תרופות בכפייה. אני לא לוקחת את הריספרדל בכלל מאז ה3 באפריל 2009. הרידזין הופסק בהדרגה, לפני כ3 חודשים הופסק לגמריי. הדברים והמראות שהיו במוסד בו שהיתי היו מחרידים.! הייתי מעוניינת לדעת האם גופי כבר "התנקה" מן התרופות ואם לא כמה זמן ומה אני צריכה לעשות כדי להפטר מתופעות הלוואי הרבות שהיו לי, והאם יש סיכוי שיחזרו ביום מן הימים גם ללא חזרה לתרופות מסוכנות כאלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויה קשה
ד``ר אבי שפירא31/05/2009אני מצטער לשמוע על החוויה הקשה שעברת. מאחל לך בהצלחה והבראה מלאה. לשאלתך בד"כ תוך חודש הגוף כבר ללא תרופות לאחר הפסקתם. כמובן שלא מדובר במתמטיקה ויש הבדלים בין אדם לאדם . בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)