צריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה
    מיכל
    12/06/2009

בני בן ה18 סובל מדכאון בשנה האחרונה, אובחן לפני כ8 חודשים ,ניסינו מספר שיטות טיפול אך כעת הוא רוצה לנסות טיפול תרופתי, אני קצת מפחדת מזה שיקח תרופות כאלו
    האם תוכלו להרגיע אותי? אני רוצה שמצבו ישתפר אבל מאוד חוששת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• מילות עידוד לגבי תרופה נוגדת דיכאון

ד``ר אליהו סמואל
    12/06/2009

למיכל שלום

את חוששת לגבי התערבות כימית ובצדק. כל הורה חייב להרהר בספקנות ולחקור כיצד הכימיה עוזרת לפיתרון ממשי בדיכאון? הרי מדובר בענייני נפש וכיצד דבר חומרי יכול לעשות זאת? והאם בעצם ההתערבות לא תתרחש גם פגיעה אפשרית במערכות אחרות?

אולם מסתבר שהיום הניסיון שיש לנו בתרופות שכאלה כבר עובר ארבעים שנה. הניסיון נרחב ומגיע למיליוני אנשים שטופלו ונהנו מהטיפול. התרופות עברו מבחני יעילות ובדיקת תופעות לוואי בהיקף חובק עולם.
    יתרה מזאת ,כיום יש במחסן התחמושת הפרמקולוגי דור תרופתי נוגד דיכאון חדיש מאוד ידידותי ומועט בתופעות לוואי.

שלא יעלה על הדעת שהתרופה היא פיתרון הכול יכול, תמיד יש צורך בשילוב של טיפול בשיחות. התרופה מעניקה תחושה טובה והופכת חוויות מעציבות לתחושות עם אופק של תיקווה. כדי שההרגשה תתחבר גם למשמעות התואמת את מציאותו של המטופל הרי יש צורך גם בגישה אישית.

דור נוגד התרופות האחרון מיקם את עולם הרפואה במקום חדש שלא הוכר בעבר. מדובר בהישג מדעי כביר . אין ספק שהרבה אנשים מוכי סבל או אנשים אשר עמדו על סף אובדנות שינו את אופי חשיבתם וחזרו לחיק האנושות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו