האם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם
    שנהב
    20/06/2009

כדורים נוגדי חרדה כמו פרוזק, שניתנים בטעות לחולה סכיזופרניה שיש לו תסמינים שליליים, ושהוא אובחן בטעות כאו סי די, יכולים לעורר את המחלה הרדומה וגרום לו להתקף פסיכוטי כמו מחשבות שווא של יחס לדוגמא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של פרוזק, פריזמה וכו'

ד``ר אבי שפירא
    20/06/2009

בהחלט כן שנהב
    תרופות שמעלות את הסרוטונין מקבוצת SSRI יכולות להפוך דכאון או OCD למניה או לעורר תופעות פסיכוטיות אחרות בחולים שיש להם נטיה או רגישות לכך. אגב לא רק SSRI יכולים לגרום לכך. גם תרופות שמעלות את הדופמין כגון ריטלין או קונצרטה יכולות לגרום לתופעות פסיכוטיות אם הם ניתנו בטעות לילד שאובחן כהפרעת קשב ADHD אך למעשה האבחנה היתה שגוייה. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באבחנה

שנהב
    21/06/2009

אני חושבת שזה מה שקרה לבני, ומבלי להיות מומחית גדולה אני חושבת שהיו לו כמה התקפים פסיכוטיים בגלל זה, כיום הוא נוטל בנוסף 3 מ"ג רספרידל, אבל אני חוששת מאוד לקוגניציה שלו שנפגעה.
    האם בגלל כמה התקפים פסיכוטיים הקוגניציה נפגמת באופן משמעותי?
    האם בזמן שהסכיזופרניה היתה רדומה (תסמינים שליליים) גם הקוגניציה נפגמת? כי אני מבינה שאחד המאפיינים לסכיזופרניה הרדומה - מחשבה לא מאורגנת, האם מחשבה לא מאורגנת כזו גם פוגמת בקןגניציה?
    האם אפשר לשקם אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב קוגניציה

ד``ר אליהו סמואל
    21/06/2009

לשנהב שלום

מרוח החזרה על השאלות שנדונו כבר, נראה כי המשתתפים מבקשים כי נבצע סמינריון מרוכז בתחום הקוגניציה ופסיכוזה.

רצוני להדגיש שוב כי הפגיעה הקוגניטיבית העקרית הינה במצב הפסיכוטי גרידה. כאשר במצב שהפסיכוזה חלפה הפגיעה לרוב מועטת ביותר וקיימת אפשרות פיצוי הלקות במסלולים מפצים.
    חשוב מאוד להבהיר כי רוב הפסיכיאטריה עוסקת במצבים רגשיים ומנטלים חריגים הגורמים לסבל.
    ניתן לנטרל את החלק הרגשי הפגום ולפעול בעיקר עם השכל ללא כל חסרון או לקות וגם ללא עירוב הרגשות בתחומים רבים.

ההפרדה בין פעילות קוגניטיבת ורגשית מלאכותית. הפעילות הקוגניטייבת שכלית מחייבת : מוטיבציה, ריכוז, התמדה ועוד כמה תכונות ואין ספק כי הפגיעה בתכונות אילו מהותית יותר מהפגיעה במישור הקוגניטיבי ראשוני וספציפי.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידם ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו