מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיפרקסה לילד בן 7??!מרים21/06/2009
שלום,
זאת הפעם הראשונה שאני כאן וצריכה עזרתכם בדחיפות, בני כרגע בהבחון בבית חולים הפסיכיאטרי בנס ציונה מח' ילדים.
הגענו לשם עקב מצבו של בני יובל להתפרצויות ואמירות קשות הוא היה כשבועיים מאושפז ועדין שם באשפוז יום... יובל בבית נהדר רק מחוץ לבית הוא מתפרץ באופן קשה במיוחד לו ולסביבה.
הרופאים רוצים להתחיל עם תרופות. זיפרקסה..... מה אלי לעשות?
האם היו אשפעות שליליות בעתיד?
איזה תופעות היו?
האם ילד באמצע טיפול יכול לקבל חוות דעת מקצועית אחרת ושונה מאשר הבית חולים? דרכי טיפול שונים?
מה אתם ממליצים?
אני לא חושבת שהיינו ילדים היו דוחפים לנו תרופות שהיו לנו התפרצויות זעם קשות...... או נפשיות
מה אלי לעשות?
אני אלמנה בעלי התאבד לפני כ 5 שנים אבי גם וכולי חרדה לחיי הנפש של בני
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ואשפוז, מתן זיפרקסה האמנם?
ד``ר אליהו סמואל21/06/2009למרים שלום,
אני מקווה שבנך ישתחרר מהאשפוז בהקדם.
יש להניח שסיבת האשפוז נבעה מסיכון , אנו גם יודעים שילדים אשר ההורה התאבד נמצאים בסיכון יתר. עליך ,אמא, להיות מודעת לכך, ואין מקום לרגשי אשמה למציאות זאת.
הטיפול בזיפקסה אכן גורם לתופעות מסוימות אולם תמיד הן נסבלות כאשר מעמידים כנגדם את הסיכון האחר. מדובר בתרופה חדשה יחסית עם פרופיל בטיחות סביר.
כל מרכז רפואי מאפשר חוות דעת שנייה. איני בטוח שיש צורך בייעוץ מסוג זה אולם באם האם חפצה להיות בטוחה שזה הטיפול המומלץ אפשר לפנות לחוות דעת נוספת.
אפשר אף לשאול את הרופא המטפל להמלצתו ביחס לחוות דעת שנייה. ואף למי לגשת באם אכן את חפצה בייעוץ חיצוני .
רפואה שלמה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדור הנורא הזה לא מאושר לילדים
א23/06/2009דר נכבד תקן אותי אם אני טועה, בטוח? בטוח לקבל סכרת ואי ספיקת לב, עלייה במשקל כמובן ועוד ועוד. ממתי רושמים לילד בן 7?????!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה נוראה, ולא הכדור
ד``ר אליהו סמואל23/06/2009ל-א. שלום
כינוי התואר "נורא" מטעה ומוליך שולל. מדובר בתרופה בדוקה וחדשה. כמו כל התרופות החדשות האישור למבוגרים נובע ממחקרים ענקיים ובדוקים בנושא. מחקרים בילדים נדירים יותר ולכן במובן הפרוטוקול אין אישור בילדים. כך פני הדברים בכל עולם התרופות, לצערנו הסיבות כלכליות..
תרופה זאת נהוגה למתן בילדים במקרים מובחרים. כמובן תחת אמצעי הבקרה וההשגחה הנאותים.
כאמור יש מספיק מאמרים בהיקף אוכלוסיה קטן גם בילדים המתעדים מתן תרופה זאת בהצלחה.
התופעות המתוארות נדירות יחסית ואין הם הכלל. תחת פיקוח נאות כמובן שהתופעות אינן מתרחשות....
לעיתים עדיף מתן תרופה חדשה שהמחקרים עדין לא הושלמו מאשר מצוקה אישית קשה וחוסר אונים של הילד .
אזכיר רק שתרופה כמו אקמול עלולה לגרום לתמט כבד ולמוות במינון יתר. ולמרות הכול, התרופה לא הוצאה משימוש ,אדרבה היא נצרכת גם ללא פיקוח רפואי.
אמשיך לדאוג שפורום זה ימשיך לספק מידע מהימן לציבור המבקרים . ולא לזרוע בהלה במקומות שוגים ומטעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)