פריזמה-פלוטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה-פלוטין
    זוקי
    22/06/2009

אני בת 19 מאז נובמבר 2008 אני מקבלת פריזמה 20 מ"ג בגלל דיכאוןהתרופה מאוד עוזרת לי.התגייסתי, פניתי לפסיכיאטר להמשך טיפול בפריזמה כפי שהמליצה הרופאה בקופ"ח אך בצבא נתנו לי תרופה בשם פלוטין 20 מ"ג הרוקחת בצבא אמרה ,שזו אותה תרופה האם זה נכון?האם לא תהיה לי בעיה, שזה לא בדיוק פריזמה?אגב הפסיכיאטר אמר, שהיה רוצה באוגוסט להפסיק את התרופה. מה יהיה אם שוב אכנס לדיכאון <התרופה הרי עושה לי טוב ואני חוששת להפסיק ומדוע לא להמשיך ?מה דעתך?? שאלה נוספת, האם פלוטין, פריזמה ופרוזק זו אותה תרופה ?מדוע השמות שונים האם ההשפעה וההרכב גם שונים?
    הרבה תודה על העזרה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה-פלוטין

הוספת תגובה

• שמות תרופה שונות- מדוע?

ד``ר אליהו סמואל
    22/06/2009

לזוקי שלום,

אכן שאלה מרתקת , כאן המקום להבין מדיניות כלכלית ושיווקית של תרופות.

השקת תרופה חדשה מחייבת השקעה כלכלית גבוהה מאוד. מעטים בתי החרושת לתרופות המסוגלות לכך.
    תרופות חדשות מקבלות זיכיון פטנט למשך 20 שנה. התרופה הראשונה זוכה לכינוי והפצה נרחבים. במקרה שלנו זה פרוזק. עלותה של התרופה החדשה אף גבוה יחסית.
    בתום עשרים שנה התרופה הופכת להיות זמינה ומותרת לחיקוי וייצור על ידי כל תעשיה רוקחית, חברת טבע למשל מתמחה בכך.. התרופה שעברה תהליך ייצור אלטרנטיבי שומרת על אותו מבנה כימי וזוכה לכינוי "תרופה גנרית" . תרופות אילו שאינן ברות פטנט משווקות בעלות נמוכה יותר. הן גם זוכות לשם אחר בהתאם לבית החרושת המייצר אותו כמו: פלוטין או פריזמה. טכניקות הייצור שונות. לרוב התגובה לתרופה הגנרית זהה לתרופה הראשונה. יש גם חריגים ותגובות שונות לתרופות בתהליך ייצור שונה, אולם הם אינדבידואלים ואנו לא יכולים לזהות זאת מראש.
    בהיותך בצבא הצבא נושא באחריות רפואית לשלומך ולכן קיימת חובה לבצע את המעקב בצבא או באזרחות אולם תחת הסכמת רשויות הצבא למעקב במסגרת לא צבאית. יש בהחלטה הזאת גם לקיחת אחריות לשלומך על ידי הצבא, ואין לזלזל בה.

בהצלחה ,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו