מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בויסות רגשינעמה30/07/2009
מנהלי הפורום שלום,
אני אמא לילד בן 4 ו - 7 חודשים וילד בן שנתיים ו - 8 חודשים.
הילד הגדול הוא חכם מקסים, אוהב לשיר, נראה שמוכשר בתחום המוסיקה, אוהב לעשות הצגות/הופעות בבית, אוהב משחק תפקידים. כל עוד הוא רגוע. אבל:
הילד הגדול סובל מקושי בויסות רגשי - קשה לו להירגע.
כאשר קורה משהו בלתי צפוי מבחינתו (לא בכל הפעמים) או כאשר הוא נדרש דרישה קשה לו או שלא מוצאת חן בעיניו - קורה שהוא "מתפרק"/"מאבד שליטה", מתנהג לא טוב, מרביץ להורים, יכול לעשות בלגן, מדבר לא יפה ("אני אעניש את אמא", "את חוצפנית", "אני אחתוך אותך" "אני אעשה לך בלגן"וכו'). (הנ"ל גם קושי בקבלת גבולות. היו מצבים שבהם אמרתי לו שמשהו אסור והוא נעלב, נכנס לסחרור רגשי בן 40 דקות שבו קשה היה לו להירגע ועשה בלגן בכוונה).
יש לו קושי במוטוריקה עדינה ואנחנו בטיפול של ריפוי בעיסוק למעלה משנה, טיפול שמאוד עזר לו.
אחיו, בני השני, ללא קשיים כלשהם, חזק יותר ועניין זה מתסכל את הילד הגדול וגורם לו רגשות נחיתות לעומת אחיו וכשהם רבים על צעצוע והקטן חוטף לגדול, הגדול יכול להיכנס לבכי היסטרי וקשה לו להירגע. יש בעיה של קנאה בין האחים ומריבות ביניהם.
סבל גם מפחדים וחרדה וגם דימוי עצמי נמוך. לכן פנינו גם לטיפול הרגשי ביחידה לגיל הרך של משרד הבריאות, שם אנחנו נעזרים בטיפול דיאדי עם פסיכולוגית, פעם בשבוע אני, האמא משחקת עם הילד, בשבוע לאחר מכן בעלי משחק איתו ובשבוע לאחר מכן הדרכת הורים רק איתנו ההורים בלי הילד.
לאחרונה ניסינו גם טיפול בסוסים (היינו בחמישה שיעורים) אבל הילד אומר שהוא לא רוצה את הסוסים (בהתחלה היה אפקט חיובי ואחר כך האפקט החיובי פחות הורגש). בגלל שהוא לא רוצה את הסוסים, חשבתי על ריפוי במוסיקה או בתנועה או פסיכודרמה.
אני מנסה לעודד אותו.
בגן רוב השנה היתה גננת שעבדה על עידוד והעצמה ונראה שהיה לו קשר טוב איתה והיא הצליחה לעזור לו להיות בתהליך של צמיחה וסך הכל הוא מאוד התקדם. אבל עכשיו כשזה קיץ ויש גננות אחרות בגן (זה גן עיריה) - נראה שהמצב קשה הרבה יותר ושהוא לא מקבל את העידוד בגן והוא נוטה הרבה יותר לבכות עם קושי להירגע.
אתמול הוא ביקש ממני להרגיע אותו בעת שהוא בכה (פעם ראשונה) ושאלתי אותו איך להרגיע והוא אמר שאני אגיד את המילה "קקי" (מילה שהוא משתמש בה הרבה בתקופה האחרונה) אבל אחר כך סיכמנו שאני אגיד מילה אחרת "נסיכות".
לפעמים אני מרגישה חסרת אונים, כמה שאנחנו מדברים עם הפסיכולוגית, כאשר יש מצבי אמת וקשה לו להירגע אני מרגישה מתוסכלת מחוסר אונים לעזור לו. זמן רב אני מוטרדת, גם כשאני בעבודה, בשאלה איך לעזור לו.
יש לו גם קושי בהתארגנות ובזה עוזרת המרפאה בעיסוק.
מה לעשות בנוגע לקושי בויסות רגשי והקושי להירגע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בויסות הרגשי
ד``ר אבי שפירא30/07/2009שלום נעמה, אין ספק אתם משקיעים, עושים הכל הולכים לטיפולים והמצב לפי תיאורך לא מעודד. לי נראה שיש לחפש גם מקור אורגני לקשיים , לא הכל רגשי .
האם הבן נבדק ע"י פסכיאטר ילדים ? האם נשללה הפרעת קשב? במסגרת פורום אינטרנטי קשה לייעץ באופן ספציפי על ילד שאינו מוכר לי. לעיתים ניתן גם להרגיע את הויסות הרגשי, השינויים במצב הרוח באמצעות תרופה . אני יודע שקשה לשמוע זאת אצל רבים מההורים אך לדעתי יש מקום לשקול זאת כמובן לאחר שביצעתם בירור אורגני מקיף. (בלוטת תריס, רמות ויטמינים, ברזל וכו')
בברכה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בויסות רגשי
נעמה30/07/2009תודה על תשובתך.
הבן לא נבדק ע"י פסיכיאטר.
לא נשללה הפרעת קשב וריכוז - אמרו לנו שבגיל 4.7 זה מוקדם לאבחן זאת. רק מגיל 5 מאבחנים.
לעתים יש חשד להפרעת קשב וריכוז, אם כי הוא מסוגל לעשות לבד פאזל של 60 חלקים ולשבת הרבה זמן על יצירה וציור.
למי פונים על מנת לעשות את הבדיקות או על מנת לפנות לפסיכיאטר? האם דרך רופא הילדים?
בגן ההתנהגות יותר טובה.
בבית המצב מוחרף בגלל המתח עם האח הקטן. בהחלט מורגש שכאשר הוא לבד בלי האח הקטן, אין קונפליקט והמצב הרבה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון וטיפול
ד``ר אבי שפירא30/07/2009תוכלי לפנות לפסכיאטר באמצעות קופת החולים , או לבתי חולים שיש להם יחדיה שכזו, ובאופן פרטי. בהצלחה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה, המקרה שאת מתארת ממש דומה לבני
יוחנן07/08/2009שגם במקרה בן אותו הגיל.
היינו בשני איבחונים פסיכיאטריים, האחד המליץ על ריטלין והשני על רספרדל.
ניסינו את הרטלין LA במשך שלושה שבועות ולא היה שום שיפור בהתפרצויות הזעם, מלבד תופעות הלוואי המוכרות של הריטלין.
בשלב הבא, כנראה ננסה את הרספרדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
