שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    Me
    06/08/2009

שלום,אני אשמח לקבל תשובה על השאלה...
    אני בת 17 ולפני כשנתיים עשיתי אבחון להפרעת קשב,אובחנתי כ-ADHD גבולית..(אבחון טובה).
    אני בן אדם מאוד עצבני,מהר אני נכנסת ללחץ ואם אני עצבנית ולחוצה יש לי לרוב התפרצויות זעם חזקות..שכוללות צרחות,מריטת שיערות,אני מכה את עצמי אפילו...ניסיתי טיפול ברטלין כבר כמה פעמים,בכל מיני מינונים ו-2 סוגים של רטלין:la,sr.. וזה לא עזר לי בכלל..היו לי רק תופעות לוואי..בחילות,עצבנות,חוסר מצב רוח..חום..קשה לי לסבול את עצמי ככה כבן אדם. מעבר לכך שאני לא מרוכזת ובקושי זוכרת מה אני עושה .
    רציתי לדעת אם יש תחליף לרטלין,לפחות שרק יטפל בלחץ והעצבים..ואם אני צריכה להתאבחן מחדש בשביל זה..(כי יצאתי גבולית באבחון טובה).אני פשוט לא מבינה מה לעשות...אשמח ליעוץ
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לא כל בעיה רגשית זה ADHD

ד``ר אליהו סמואל
    06/08/2009

שלומות לנערה

הפרעת קשב וריכוז הפכה לטרנד אופנתי. כל מחוש רגשי מוסבר כגחלת של הפרעת קשב וריכוז
    ובדיקת ה-טובה הפכה לגורו אבחוני.
    גברתי הצעירה, התלונות שאת מתארת אינם בכלל בפרוטוקול של הפרעת קשב וריכוז.
    ומצטט:" מאוד עצבני,מהר אני נכנסת ללחץ ואם אני עצבנית ולחוצה יש לי לרוב התפרצויות זעם חזקות..שכוללות צרחות,מריטת שיערות,אני מכה את עצמי" אילו תלונות המתארות עולם רגשי לא מווסת, תגובות המבטאות מתח, כוחות דלים לעמידה בלחצים, תגובות קיצוניות ללחץ, ובעיית התמודדות.
    אין הן קשורות להפרעת קשב וריכוז בכלל, ושום ריטלין לא יעזור, ריטלין יכול רק להגדיל את העצבנות.
    הצעתי לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער מיומן להערכה והמלצות טיפול.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו