אשמח לתשובה בהקדם לגבי איבחון וכן ט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה בהקדם לגבי איבחון וכן ט
    אני
    14/08/2009

-וכן לגבי טיפול תרופתי .

בני בן 5 ו4 חודשים בעל בררנות גדולה מאד באוכל ,מסורבלות קשיים מוטורים ודיספרקסיה שפתית וכלל גופנית ,לעיתים קושי בקשר עין ,שאלות חזרתיות כגון ( מה השעה?)ומי? מתענין מאד באותיות מספרים ומאד חכם נבון בעיקר בחשבון ,ףלא תמיד עונה לענין.מאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות ,לא אובחן ברצף (כי לא נעשה מבחן מספיק מעמיק לדעתי )בגן הטיפולי של העיכוב היתפתחותי אנו מתחילים שנה שניה לגננת ולפסיכולוגית חשד גדוטל להפרעה על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוהה (יש גם בעיות חברתיות בגן לפי הגננת והפסיכולוגית )בבית אוהב מאד חברה גם בגני משחקים ומחפש אותה ומשחק עם בני גילו .משחק משחק דמיוני בבית במכון להתפתחות הילד אמרו שלא עונה על הקריטריונים לאבחון אך ציינו דיבור תבניתי וחזרתיות בדיבור .לבני גם קשיי שפה ובעיות היגויי האיבחון נעשה עי פסיכאטר ממוחה לילדים ונוער ששלל את היותו על הרצף .אך הפגישה היתה רק לשעה אחת בלבד אני כאם בגלל הסימנים שציינתי לא שקטה הלוואי שאתבדה ,אבל מרגישה חובה לבבר את הדברים לעומקם כולל גם התאמת מסגרת מתאימה וואפשרויות לשילוב ,טיפול תרופתי מתאים ועוד .בעייתי היא שמבחינת איבחון פרטי כבר הוצאתי לא מעט כסף ואינני עובדת כיום והפרוטה לא ממש מצויה בכיסי כרגע . אך מעוניינת באבחון מעמיק ובהקדם (כיתה א בפתח וגם אפשריות המסגרת לפני)אציין שהומלץ על טיפול תרופתי אך לא שלמה עם המתן שלו כך שלא נעשה בירור לעומק בנושא .אשמח מאד להמלצותיכם להמשך טיפול בהקדם. בתודה אמא מודאגת ואוהבת מאד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת

ד``ר אבי שפירא
    14/08/2009

אין מנוס מבדיקה נוספת של הבן שלך. ללכת שוב באופן פרטי זה מקשה , לא זול ואני בהחלט מבין אותך. חבל שהזמינות של המסגרות הציבוריות (וישנם טובות מאד לדעתי) לא מספיק מהירה ויש צורך בהמתנה אך זו המציאות. לדעתי בכל מקרה כדאי לך להתחיל את התהליך להתקבל למרפאה פסכיאטרית ציבורית לגיל הרך באיזור מגורייך כי בהחלט לפי התיאור שתיארת מצב הבן מורכב ודורש התייחסות ומעקב רציפים וקבועים. בהצלחה ד"ר אבי שפירא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    14/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו