הילד איים בהתאבדות ואינו משתף פעולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד איים בהתאבדות ואינו משתף פעולה
    דניאל
    11/10/2009

ד"ר נכבד שלום
    לפני כעשרה ימים איים הבן של בת זוגתי לבצע התאבדות. לאחר קשיי שכנוע האם הצליחה לשכנע את בנה ללכת עימה שיחה לצורך אבחון אצל פסיכיאטור.בשיחה הראשונה חוות דעתו הייתה שלילד נטייות אובדניות וכי אין להשאירו ללא השגחה (כרנראה עד לסיום האבחון).להפתעתה הבן שיתף פעולה בפגישה זו. בפגישה השנייה טען שנראה שמצבו של הילד השתפר במקצת ורמז שאולי יוכל לחזור לבית הספר. לפגישה השלישית הילד לא הסכים להגיע ואינו מוכן לשתף פעולה. נראה שהאם אשר הינה גרושה) מאבדת סמכות כלשהי מול הילד אשר אינו מוכן ללכת לטיפול, לבית הספר או כל פעולה אחרת - מלבד משחקי מחשב כל הלילה ושינה במהלך היום. הוא מציין שלא ישתף פעולה. הפסיכיאטור המליץ שלא להפעיל עליו לחץ עד לגמר האבחון אך כאמור אינו מוכן לשתף פעולה. האם במצב קשה ואובדת עצות. אינה יודעת כיצד להגיב ומה לעשות. מה המלצתכם - האם יש אפשרות של שיחות בבית, האם יש לבצע פעולה תקיפה, מה עושים במקרה זה. בתודה מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדנות מה לעשות

ד``ר אליהו סמואל
    12/10/2009

לאב שלום

אני מניח שלא כל העובדות ידועות לך, אחרי הכל הילד לא גר איתך.

באם הפסיכיאטר חושב שהסיכון ממשי, עומדת בפניו האפשרות לאשפוז כפוי .
    מצבי גבול עוברים להשגחתה של פקידת סעד לחוק נוער. גם מצבי גבול יכולים לקבל טיפול תחת אישפוז כפוי מסעיף סיכון התפתחותי אולם הנוהל אז מחייב התערבות שופט ופקידת סעד בנוסף לפסיכיאטר.

באם המקרה באמת מסכן עליך לדבר עם הפסיכיאטר וכן עם פקידת הרווחה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה לסדר

nunu
    17/10/2009

המונח המדוייק יותר הוא פקידת סעד לחוק נוער.
    מדובר בעובדת סוציאלית מוסמכת אשר עברה הכשרה מיוחדת להתערבות עם קטינים בסיכון
    צר לי שפסיכיאטר מכובד כמוך טועה ומטעה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במחילה מפקידות הסעד.

ד``ר אליהו סמואל
    17/10/2009

לא הייה לי כל כוונה להוריד את דרגתן של פקידות הסעד לחוק נוער מדרגתן . אני כמובן אסיר תודה על כך שהפונה מצאה ענין להעיר ולהאיר בפורום זה.

איני מדייק במונחים ממספר סיבות ואחת מהן להקטין את מעטה הרשמיות והחרדות המתלוות, הפניה למדור באה מתוך חרדות וחששות לא מעטות. איזכור החוק מעלה הרהורים נוגים אצל לא מעט, וכלי התקשורת טרחו לא מעט להעצים סוגיה זאת. אני מעדיף את האמירה רווחה ולא סעד מסיבות הומניות ואשר כמדומני גם עובדי הרווחה יסכימו עימי.

מקווה שהכל בא בשלום.

בתודה ובברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך אפוטרופסות, יש לדבר עם הרופא

ד``ר אליהו סמואל
    17/10/2009

לדניאל שלום.

המקרה רגיש מאוד. מאחר ואין אתה גר עם הילד. המידע שאתה מקבל חלקי למדי.
    אני מניח שיש לך אפוטרופסות על הילד , המשמורת אצל האם, כאמור. והואיל וכך יש לך זכות לדבר עם הפסיכיאטר המאבחן ולשאול את דעתו.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים נוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו