התפרצות זעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצות זעם
    פ
    16/10/2009

שלום יש לי 2 אחיינים שהוריהם מתגרשים אחיינית שלי בת 8 לא ראתה את אביה 6 חודשים הילדה נחשפה לאלימות בבית מילולית ופיזית שאיננה רוצה לראות את אביה. עקב כך לקחתי אותה לבית הוריי שכבר כמה חודשים נמצאת שם איתי.בשבועיים האחרונים
    היא נתקפת בהתפרציות זעם . היא בוכה מכל שטות ונהיית אלימה כגון: מרביצה, בועטת , עוקצת , זורקת דברים לכל עבר . התפרצות הזעם שלה נמשכת שעה ואף לא מובנת אני מנסה לדבר אליה ולהסביר לה לחבק אותה אך היא מרביצה לי ומכאיבה לי מאוד . ובמידה ואני הולכת אז היא עוד יותר נתקפת בזעם ומנסה להרביץ . הייתי רוצה לשאול כיצד אוכל לטפל בה ואיך להתנהג בהתפרציות העם שלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם

הוספת תגובה

• גירושים כואבים בת 8

ד``ר אליהו סמואל
    16/10/2009

שלום

המעבר אינו המרפא, זה אפשר לומר בבירור. יתכן ועצם המעבר רק מקשה עליה- יש לבדוק זאת כמובן.
    הילדה מצולקת בכאבי פרדה.

בוודאי יש לבחון את המקרה לעומק על ידי איש מקצוע, לערב עובד סוציאלי וכן פסיכיאטר ילדים ונער.
    וכדי לא להשאיר את ניר חלק אייעץ מספר עצות כלליות.

1. יש להפגיש את הילדה עם הוריה , עליהם לדבר איתה על המציאות החדשה ולהצביע על פיתרון עתידי שמסתמן.
    2. יש לקרוא להורים לסדר אחרי הכול יש להם ילדים ונם אחריות על שלומם.
    3. . יש להפגישה עם אחותה רצוי לא להפריד ביניהן.
    4. החזרת סדר החיים לקדמותה ביחס לחברים ולימודים.
    5. שעות איכות –כיופים.
    6. לדבר איתם על המצב והצביע שהמצב לא יהיה לנצח. יש לתת לה כיוון, למי היא תעבור, איפה תגור?. אני מקווה שהיא לא תופרד מאחותה.
    7. הקדשת תשומת לב והבנה למצבה.
    8. שיחות טלפון עם ההורים. מניעת הסתה של ההורים דרך הילדה.
    9. אכן צריך להרעיף עליה אהבה אולם יש להביא בשיקול את כמות האהבה, המועד, ודרך המתן.

העיקר יש להבין שמדובר בתהליך של פרידה קשה. וכנראה שהילדה מתקשה בשינוי ואינה קולטת את נסיבותיה.

חשוב לפנות לגורמי מקצוע כדי להקל עליה. לפעמים תרופה במינון קטן לתקופה קצרה יכול להקל.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו