מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות במצב רוח-----02/11/2009
שלום. אני בת 15
לפעמים יש לי מן מצב כזה שבו אני פשוט שמחה באופן קיצוני. פשוט אושר בלתי מוסבר מציף אותי,
בדרך כלל בלי סיבה. יש לי אנרגיה מוגברת, אני מדברת מהר מלא מחשבות רצות לי בראש, כל דבר מלהיב אותי אני מדברת ועושה דברים בלי לחשוב, אני אומרת משהו אחד ואז עוברת לנושא אחר בכלל בלי שסיימתי את המשפט, אני לא מפסיקה לחייך ואני מרגישה שאין לי שליטה על זה. כשזה קורה לי בבצפר אני יודעת שאנשים חושבים שזה מוזר ובזמן שזה קורה אני חושבת על זה שאנשים חושבים כך, אבל עדיין ממשיכה להתנהג ככה וזה קורה כל כך מהר. זה בדרך כלל קורה לכמה שעות ואז המצב רוח יורד בהדרגה עד שאני מרגישה רע או שהוא מתאזן. גם הייתה תקופה כזאת של חודשיים, פשוט אושר קיצוני. אני זוכרת שישבתי בחדר ופשוט לא הפסקתי לחייך
זה די מטריד אותי ואני לא יודעת עד כמה זה נורמלי
תמיד היו לי בעיות חברתיות, קשה לי להתחבר עם אנשים. קשה לי להחזיק שיחה, לפעמים גם עם חברות קרובות. אני רואה אנשים שכל כך קל להם להתחבר עם אנשים ולדבר ולצחוק ואני פשוט חושבת זה לא פייר וזה מעורר בי קנאה. אני בדרך ככל הילדה הזאת שבצד, שלא חלק מהקבוצה, שלא אוהבת לשבת עם הרבה אנשים ולא מרגישה איתם בנוח. אבל חברות קרובות שלי רוצות לשבת עם עוד אנשים, ואני מרגישה שהן לא רוצות להיות איתי ושלא כיף להן איתי, למרות שאני יודעת שזה לא נכון. מצבי החברתי מכניס אותי לדיכאון לעיתים די קרובות. כשאני מדוכאת וצריכה ללכת לבצפר זה מבאס אותי ברמות ואני מזלזלת בלימודים. בבצפר אני פשוט אדישה ואין לי רצון לדבר עם אנשים. כשאני נמצאת בבית אני מרגישה עצבות וכעס על עצמי. הערך העצמי שלי די נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות מצב רוח
ד``ר אליהו סמואל02/11/2009
לאלמונית שלום,
מהתיאור אכן עושה רושם שאת לא רק נהנת אלא גם סובלת.
רצוי כי תפני לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצות.
איני סבור שמדובר בתחום האפור של בעיות גיל ההתבגרות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמיתבמכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
-----05/11/2009ניסיתי לדבר על זה עם אמא שלי והיא אמרה שזה רק גיל ההתבגרות, ושקראתי יותר מדי באינטרנט.. איך אני יכולה לגשת עם זה לאמא שלי ושתיקח אותי ברצינות?
אתמול היה לי התקף חדרה, נמשך כמעט שעה. הייתי לבד בבית, אחרי זה הלכתי לישון. הימים האחרונים היו מאוד מדאכים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן בעיה
ד``ר אליהו סמואל05/11/2009איני מסכים עם אימך לא מדובר בבעית גיל התבגרות.
כנראה שאדם מבוגר ומקצועי יצטרך לדבר עם אימך.
צרי קשר עם יועץ בית הספר ספרי את בעייתך, יש סיכוי כי היועץ יזמין את אימך לשיחה והבהרה.
את יכולה לפנות לגרפאת מתבגרים באיזור מגוריך ולבקש עזרה ללא נוכחות ההורים.
את יכולה לגשת גם למשרד הרווחה למדור לנערה במצוקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)