מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- s.o.s לילד שמודיע שיפגע במישהואמא דואגתמאדו07/11/2009
שלום
יש לנו 2 ילדים בן 15 ובן 14 ,הערב הבן הגדול דקר את מיטתו (3 חתכים) ומודיע לי במבט מפחיד שביום שישי הבא הוא יהיה מאושר ולא לדאוג שלא ידקור את עצמו.לפני 3 שבועות חזר הביתה בערב ואמר שאם היה פוגש את חברו לבד היה דוקר אותו והראה לי אולר שלקח ממגירה של אביו-חשבתי שהוא צוחק -הוא ילד מאוד רגיש שיש לו התפרצויות זאם .הוא לפני כמה שנים סיפר שבכיתה א היו 2 משפחות שהיו שייכות לקט הסטן-אולי זה לא קשור
בגלל התנהגותו הוא מטופל בטיפול באומנות -הוא אוהב לדבר עם המטפלת-אבל כנרא זה טיפה בים
עד עכשיו חשבתי שזה גיל ההתבגרות אבל הערב נבעלתי מאוד
הוא ילד חכם ,רגיש כשמישהו מרגיש לא טוב אבל גם יכול לבוא ללחוץ על פצע של אחיו כדי להכאיב לו- התנהגות בשתי קצבות
מדבר לא יפה או מתנהג באלימות כלפי אחיו ואחרכך מתנצל ,אומר שלא מגיע לנו ילד כזה והפיתרון זה שהוא התאבד ,אבל הוא לא רוצה שנהיה עצובים אז הוא יחכה שקודם נמות ואחרכך יתאבד-
הכל התחיללפני 3 שנים שהוא לא הלך לבית הספר כמעט חודש-לקחנו אותו לפסיכולוגית אבל הוא לא אהב ללכת אליה ואחרי 6 חודשים הפסקנו
עכשיו אחרי 3 שנים עוד פעם התחיל לא לרצות ללכת לבית הספר-השבוע היה בבית 3 ימים והיום הלך -הוא דיבר בבית ספר עם היועצת והיא סיפרה לי שהיא ראתה ילד מאוד רגיש (היה עם דמאות בעניים)וילד במצוקה
הוא יכול לשלוח לי היום SMS שהוא אובת אותי מאוד ובערב לשלוח לי עם כללה או הפוך
הוא ילד שלא אוהב שאחרים מנצחים אותו -לא משנה במה
אין לו חברים חוץ מכמה שיוצא איתם בים שישי בערב ושלפי- דעתי הם איתו בגלל שהוא לא מתבייש לקנות להם סיגריות באוטומט.
הוא מספר לי כמעט הכול מהדברים שקורים
מה הוא חושב אבל... אני לא יודעת
בבקשה תגידו לי לען לפנות
היום שבא מהבית הספר הראה לי שיש לו פצע בפה-הוא דפק את ראשו על השולחן בבית הספר ובטאות(?) קיבל מכה בפה
שאלתי אותו למה-בצחוק
שאלתי אותו אחרי זה אם הוא רוצה שאקח אותו לפסיכולוג כדי לקבל עזרה-הוא לא רוצה
אני מבינה שהוא צריך עזרה
בבקשה
אמא מאוד מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לרופא פסיכיאטר בדחיפות
ד``ר אליהו סמואל07/11/2009לאמא הדואגת שלום
זה ממש מקרה שמחייב פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצות.
לא ברור לי עד כמה המטפלת באומנות יודעת על מצבו. אולם יש גם מחובתה להמליץואף לחייב על הערכה פסיכיאטרית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)